Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a castigat pentru a patra oara in cariera trofeul ''Balonul de Aur", cea mai importanta distinctie individuala din fotbalul mondial, a anuntat luni seara, revista France Football, organizatorul votului, potrivit AFP.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Revista France Football a realizat ancheta fara sprijinul FIFA pentru prima data din 2009, invingatorul fiind ales pe baza votului unui juriu format din jurnalisti sportivi din intreaga lume si nu de capitani, selectioneri si jurnalisti asa cum a fost in perioada colaborarii cu FIFA, scrie News.ro.

Anuntul oficial cu privire la castigator a fost facut la cateva ore dupa ce pe retelele de socializare a aparut o imagine cu coperta editiei France Football care va aparea marti si pe care se afla Cristiano Ronaldo cu trofeul.

Cristiano Ronaldo a castigat in acest an Liga Campionilor si Supercupa Europei cu Real Madrid si Campionatul European cu nationala Portugaliei. El a mai primit Balonul de Aur in 2008, cand evolua la Manchester United, in 2013 si in 2014.

Ronaldo se numara si printre cei trei finalisti pentru titlul de jucatorului anului acordat de FIFA, alaturi de argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) si francezul Antoine Griezmann (Atletico Madrid). Cei trei au fost preferatii capitanilor si antrenorilor echipelor nationale, ai reprezentantilor mass-media si fanilor de pe o lista initiala de 23 de jucatori. Castigatorul titlului de jucatorul anului va fi anuntat la gala FIFA din 9 ianuarie, la Zurich.

FIFA si publicatia France Football nu au ajuns la un acord privind prelungirea contractului de colaborare prin care cele doua institutii decernau anual Balonul de Aur celui mai bun fotbalist din lume. Acest premiu a fost fondat in 1956, in acelasi an in care a luat fiinta Cupa Campionilor Europeni, devenita ulterior Liga Campionilor. In 2010, FIFA s-a asociat cu France Football pentru a-l rasplati pe cel mai bun fotbalist. Forul mondial a platit peste 15 milioane de euro pentru a-si asigura licenta trofeului care se acorda pe baza votului capitanilor si selectionerilor echipelor nationale, precum si pe cel al jurnalistilor. Doar Lionel Messi, de patru ori, si Cristiano Ronaldo, de doua ori, au fost laureatii FIFA Ballon D'or.