Calificata in premiera in primavara cupelor europene, Astra Giurgiu (campioana en-titre a Romaniei) se va duela in 16-imile Europa League cu Genk, din Belgia. Meciurile vor avea loc pe 16 februarie 2017 (turul) si 23 februarie (returul).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

In acest moment, Genk se afla pe locul 9 in prima liga de fotbal din Belgia, cu 24 de puncte (7 victorii, 3 remize si 7 infrangeri). Golaveraj: 21-27.

Genk a ajuns in primavara Europa League dupa ce a castigat Grupa F. Genk a acumulat 12 puncte, fiind urmata in ierarhie de Athletic Bilbao (10 puncte), Rapid Viena (6) si Sassuolo (5).

KRC Genk este un club fondat in anul 1923. Stadion: "Luminus Arena" - 24.956 locuri. Manager: Peter Maes, presedinte: Herbert Houben. A castigat de trei ori titlul de campiona a Belgiei, in 1998-1999, 2001-2002 si 2010-2011.

"Tucudean, un portughez si un brazilian sunt pe lista mea pentru postul de atacant. Se joaca (n.r. dubla cu Genk)! Daca noi vom reusi sa umplem golul lasat de Alibec, sa ramana si Budescu si sa mai aducem 2-3 jucatori, se joaca 50-50. Sa vedem dupa meciurile urmatoare. Daca nu pierdem cu Gaz Metan, corelat si cu alte rezultate, putem prinde play-off-ul fara probleme.

Dar, nu stiu ce se va intampla in continuare. Am vazut ca lumea este suparata. Din punctul meu de vedere imi duc contractul pana la vara, sunt antrenorul Astrei pana la vara" - Marius Sumudica, antrenor Astra, la Sport.ro.

Echipele cap de serie vor disputa mansa retur pe teren propriu.

16-imi Europa League:

PAOK - Schalke 04

Hapoel Beer Sheva - Besiktas

AZ Alkmaar - Olympique Lyon

Borussia Monchengladbach - Fiorentina

FC Krasnodar - Fenerbahce

FC Rostov - Sparta Praga

Gent - Tottenham

Olympiacos - Osmanlispor

Celta Vigo - Sahtior Donetk

Ludogorets - FC Copenhaga

Villarreal - AS Roma

Manchester United - Saint-Etienne

Astra Giurgiu - Genk

Anderlecht - Zenit

Legia Varsovia - Ajax Amsterdam

Athletic Bilbao - APOEL Nicosia

Cum au aratat urnele la tragerea la sorti:

Urna capilor de serie - posibili adversari ai Astrei:

Ajax, APOEL, Besiktas, Fenerbahce, Fiorentina, Genk, Copenhaga, Lyon, Osmanlıspor, AS Roma, Schalke 04, Sahtior Donetk, Sparta Praga, St-Etienne, Tottenham Hotspur, Zenit.

Urna a doua:

Anderlecht, Astra Giurgiu, AZ Alkmaar, Celta Vigo, Gent, Hapoel Beer-Sheva, Krasnodar, Legia Varsovia (venita din Liga Campionilor), Ludogorets (venita din Liga Campionilor), Manchester United, Borussia Monchengladbach (venita din Liga Campionilor), Olympiacos Pireu, PAOK Saloni, FK Rostov (venita din Liga Campionilor), Villarreal, Athletic Bilbao.