Clubul Besiktas a anuntat, duminica dimineata, ca doua dintre persoanele care au decedat in dublul atentat de la Istanbul, soldat cu 29 de morti, erau reprezentanti ai gruparii, conform News.ro.

Atentat IstanbulFoto: Captura video

Vefa Karakurdu era director al unei sectii speciale de politie care avea in sarcina Vodafone Arena şi membru al congresului clubului Besiktas.

Tunc Uncu, in varsta de 29 de ani, era angajat al magazinului Kartal Yuvasi al gruparii Besiktas.

Bilantul dublului atentat de sambata, din Istanbul, este de 29 de morti si 166 de raniti. Doua dintre victime sunt civili, ceilalti 27 sunt ofiteri de politie, inclusiv un comandant. Saptesprezece dintre raniti au avut nevoie de interventii chirurgicale, iar alti sase sunt la terapie intensiva.

Cele doua explozii au avut loc la mai putin de un minut una de cealalta, iar autoritatile vorbesc de un atac coordonat vizand fortele de ordine.

Mai intai, o masina-capcana a explodat in apropiere de stadionul Vodafone Arena, unde joaca echipa de fotbal Besiktas. Explozia a vizat locul unde se adunau ofiterii care asigurasera paza meciului Besiktas - Bursaspor.

Patruzeci si cinci de secunde mai tarziu, un kamikaze s-a detonat, in timp ce era inconjurat de politisti, in parcul Macka, din apropiere.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat ca 10 oameni au fost retinuti in urma dovezilor obtinute din masina detonata, dar nu a oferit indicii privind cine ar putea fi in spatele atacurilor.