Gheorghe Hagi, patronul clubului Viitorul, a platit un milion de euro comision unei firme din Malta din suma de 2,5 milioane de euro incasata pentru transferul jucatorului Cristian Manea de la gruparea constanteana la Apollon Limassol, informeza Gazeta Sporturilor.

Gica HagiFoto: academiahagi.tv

Gsp a intrat in posesia unor contracte din dosarul Football Leaks, ce cuprinde peste 18 milioane de documente, cercetate in ultimele 7 luni de 60 de jurnalisti stransi in consortiul European Investigative Collaborations, sustine News.ro.

In mai 2014, Hagi a semnat un contract cu compania Dito Trading and Consulting Limited din St. Julians (Malta), reprezentata de agentul FIFA, Thorsten Weck, pentru evaluarea unui posibil transfer al lui Manea.

Conform documentului, Hagi a acceptat sa platesca firmei Dito orice suma care ar fi depasit 1,5 milioane de euro la efectuarea transferului tanarului fotbalist.

Cristian Manea a fost cedat in iulie 2014 de la FC Viitorul la clubul cipriot Apollon Limassol, pentru suma de 2,5 milioane de euro, astfel ca Dito a incasat imediat un milion de euro din partea lui Hagi.

Potrivit gsp.ro, Manea nu a fost niciodata in Cipru, el a facut vizita medicala si a semnat contractul in Belgia. El a mai ramas un sezon la FC Viitorul, conform intelegerii cu Apollon. In vara anului 2015, Apollon l-a imprumutat la echipa belgiana Mouscron, unde jucatorul roman evolueaza si acum. Initial, in presa s-a scris ca Manea a semnat cu Chelsea Londra, de unde ar fi fost imprumutat la Mouscron.

Conform informatiilor cuprinse in emailuri si documente Football Leaks, impresarul israelian Pini Zhavi, ce-l are sub contract, printre altii, pe Neymar, controleaza cluburile Apollon si Mouscron si evita astfel regulile FIFA care interzic detinerea de drepturi economice la jucatori de catre terte parti (Third Party Ownership).

La adresa la care este inregistrata Dito Trading and Consulting Limited, figureaza si alte firme controlate de impresari de fotbal. Potrivit anchetei efectate de gsp.ro, Dito ar avea legaturi cu impresari importanti din fotbalul european, ca Abdilgafar Ramadani si Pini Zahavi.

Dupa incheierea transferului lui Manea, Apollon a platit catre Viitorul suma de 2,5 milioane de euro. Apoi, Hagi a trimis mai departe suma de un milion de euro firmei malteze.