Derbiul Dinamo vs Steaua (din etapa a XVIII-a) a inceput practic de la 0-1, dupa ce oaspetii au primit o lovitura de la 11 metri in secunda 9. Boldrin a deschis scorul, insa jocul liderului din Liga 1 a continuat fara stralucire, cu multe erori si intr-o viteza care nu putea surprinde apararea dinamovista. Cainii au reusit sa revina pana la pauza (2-1), iar partida de pe "Arena Nationala" s-a incheiat cu scorul de 3-1 pentru formatia pregatita de Ioan Andone.

Ioan AndoneFoto: cfr1907.ro

Dinamo a fost echipa mai bine asezata pe teren, care a stiut sa profite de greselile adversarilor si care s-a impus pana la urma fara mari emotii (cel putin dupa evolutia din a doua repriza).

Desi a avut parte de inceputul perfect de meci (Boldrin a deschis scorul la a doua faza a partidei), Steaua nu a stiut sa gestioneze rezultatul. Liderul a combinat previzibil, a gresit mult in special in aparare si s-a vazut lipsa unui jucator de creatie care sa faca diferenta la centrul terenului.

De cealalta parte, Dinamo a facut diferenta printr-un presing deranjant pentru Steaua si prin combativitate, iar dupa ce a trecut in avantaj formatia lui Andone a interpretat partitura corecta, aparandu-se organizat si incercand sa dea lovitura pe contraatac.

Pentru Dinamo au marcat Hanca '37 (penalti), Nedelcearu '45+5 si Nemec '59, iar pentru Steaua a inscris Boldrin, in minutul 3, din penalti. La meci au asistat 22.785 de spectatori.

A fost victoria cu numarul 56 a lui Dinamo in fata marelui rival. Steaua s-a impus de 56 de ori, iar alte 54 de meciuri s-au incheiat la egalitate.

Echipe:

Dinamo: Penedo Cano - Romera Navarro, Nedelcearu, Maric, St. Filip – Hanca (May ‘66), Busuladzic, D. Nistor - D. Rotariu, Nemec (Gnohere ‘76), V. Lazar (Ceccarli ‘84). Antrenor: Ioan Andone

FC Steaua: Fl. Nita - Ov. Popescu, Tamas, Toşca, Momcilovici – Bourceanu (Jakolis ‘53), Muniru (Pintilii ‘33)- Ad. Popa, Boldrin, De Amorim - Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Cartonase galbene: Nemec ’71, Busuladzic ‘88/ Popescu ‘68.

S-au disputat miercuri in Liga 1:

CSU Craiova - ACS Poli Timisoara 2-0

FC Botosani - Gaz Metan Medias 0-0

Dinamo - FC Steaua 3-1

Liga 1, clasamentul in timp real: