Daum a fost surprins de ce a găsit în România și că avea o altă imagine despre fotbalul nostru. În continuarea interviului exclusiv acordat Lead.ro, Christoph Daum vorbește despre cum a descoperit fotbalul românesc, cum înțelege discuția despre presiunea asupra lui și asupra echipei, ce părere are despre criticile primite din partea media și cum au fost discuțiile cu oamenii din lumea fotbalului.

Christoph DaumFoto: frf.ro

Câteva dintre ideile acestui segment:

„Oameni din fotbalul românesc m-au prevenit că am nimerit într-un moment prost. ‘Că ești tu, că e altul, problemele cu care vă veți confrunta sunt aceleași. Dar, pentru că ești străin, toți vor sări pe tine’”.

„Știu că am de-a face cu o presiune pe termen scurt, dar, pe de altă parte, nu putem lăsa baltă viziunea de viitor, nu putem să abandonăm crearea de structuri funcționale, impunerea unor standarde de profesionism. În momentul de față, rezultatele captează toată atenția opiniei publice – și pot înțelege asta – dar, pe de altă parte, avem o responsabilitate în dezvoltarea fotbalului românesc, iar eu sunt foarte motivat să pun toată experința mea în fotbalul românesc”.

Vezi discuția în interviul de pe Lead.ro

Aici poti citi prima parte a interviului cu Christoph Daum.