Parchetul spaniol cere o pedeapsa de doi ani de zile si o amenda de zece milioane de euro pentru Neymar, in dosarul transferului sau de la FC Santos (Brazilia) la FC Barcelona, informeaza presa spaniola.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacantul brazilian si conducatorii gruparii catalane vor fi nevoiti sa explice in fata unui tribunal datele exacte din transferul lui Neymar pe "Camp Nou".

Cele doua parti sunt acuzate de "coruptie in sectorul privat si inselaciune".

Conform AS, Neymar ar fi primit 40 de milioane de euro de la Barcelona in 2013, pentru a refuza toate ofertele care i-ar putea sosi. Acest lucru "a afectat piata libera a transferurilor de jucatori de fotbal, impiedicand ca fotbalistul sa intre pe piata conform regulilor concurentei libere".

In legatura cu datele din acest transfer au aparut mai multe sume de-a lungul timpului. Initial, Barca a anuntat ca jucatorul a costat-o 57,1 milioane de euro. Conform autoritatilor spaniole, Neymar a golit vistieria Barcelonei de 83,3 milioane de euro - aceasta fiind suma reala a transferului.

Jucatorul si formatia catalana ar fi ascuns valoarea adevarata a transferului pentru ca fondul de investitii brazilian DIS (care avea 40% din drepturile federative ale lui Neymar) sa primeasca o suma mult mai mica din acest transfer.

DIS mai cere cinci ani de inchisoare pentru Sandro Rosell (fostul presedinte al Barcelonei) si o amenda de 8,4 milioane de euro. In plus, nu "scapa" nici familia lui Neymar: doi ani de inchisoare pentru tatal acestuia si un an pentru mama sa.