Fostul international Daniel Prodan a fost inmormantat, sambata, la cimitirul "Sfantul Ilie" din Pipera, in prezenta fostilor colegi din Generatia de Aur, dar si a mai multor tehnicieni din Liga I sau prieteni apropiati de-ai fostului jucator.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel mai emotionant moment al ceremoniei de azi a fost cel in care Gica Popescu a tinut un discurs tulburator la capataiul lui Didi Prodan: "Mi-ar fi fost aproape imposibil sa va vorbesc liber in acest moment, motiv pentru care am scris cateva randuri despre Didi, randuri pe care si sa le citesc mi-e foarte greu.

Inca nu-mi vine sa cred unde ne aflam acum, pentru ce ne-am adunat aici. Am pierdut un coleg si un prieten pe care orice om si l-ar fi dorit aproape. Un suflet mare, care iubea atat de mult oamenii si raspandea in jurul lui numai bucurie. Cine l-a cunoscut pe Didi stie ca era de ajuns sa-l vezi zambind ca sa te binedispuna, iar daca iti mai spunea si o poveste, iti schimba cu totul ziua.

Plecarea lui ne-a sfasiat pe toti. Pe cat de mari au fost bucuriile traite impreuna, pe atat de dureroasa este despartirea de el. Avea planuri atat de mari cu fotbalul si isi dorea din toata inima sa schimbe lucrurile, sa le faca sa straluceasca la fel ca inainte.

Generatia noastra de aur nu mai e in formula completa. Ne e teribil de greu sa ᅡjucamᅡ in minus, dar ii promitem lui Didi ca o sa facem tot ce ne sta in putinta pentru ca el sa-si vada, de acolo, de sus, visurile implinite.

Cu cateva minute inainte ca el sa ne paraseasca, ultimele lui cuvinte pentru mine au fost: ᅡSunt alaturi de tine, Gica!ᅡ Da, Didi, simt asta¬ chiar daca nu mai esti aici, vei fi prezent in sufletul meu pentru totdeauna.

Ramas bun, prieten de aur!", au fost cuvintele rostite de Gheorghe Popescu, potrivit jurnalistului Dorin Chiotea.

Dupa ce a fost depus, vineri, la Arena Nationala, unde sute de oameni i-au adus un ultim omagiu, sicriul cu trupul neinsufletit al fostului fundas central a fost adus din nou la capela Bisericii "Sfantul Ilie", iar astazi a fost depus la cimitirul cu acelasi nume, unde a fost inmormantat. Fosti jucatori ai Stelei si fotbalisti din "Generatia de Aur" au fost prezenti la funeralii. Cosmin Contra revenit in tara in cursul zilei de vineri pentru a fi si el prezent.

Fostul fotbalist Daniel Prodan a incetat din viata in urma unui infarct, miercuri seara, la varsta de 44 de ani. Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucuresti, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar Bucuresti, FC National si Messina. La echipa nationala, fostul fundas a strans 54 de selectii.