Dupa patru partide disputate, Romania are cinci puncte in grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2018, gazduit de Rusia. Tricolorii au pierdut meciul amical cu Rusia (0-1), iar la sosirea in tara Razvan Burleanu si-a aratat inca o data sprijinul pentru selectionerul primei reprezentative. "Calificarea nu este compromisa, continuam cu Christoph Daum".

HotNews.roFoto: Hotnews

Romania - Polonia 0-3

Despre preliminariile pentru Cupa Mondiala

"Calificarea nu este compromisa. Sansele au scazut pentru locul 1. Dar pentru ocuparea locului 2 (asigura participarea la baraj) avem sanse in continuare. Se stie ca rezultatul cu ocupanta ultimului loc din clasament nu se ia in considerare, iar acum acolo este Kazahstan... Si o sa vedeti atunci care este situatia exacta cu punctele, astfel incat calificarea se joaca in continuare. Si ca sa raspund mult mai simplu, da, continuam cu Christoph Daum" - Razvan Burleanu, presedintele FRF.

Echipa nationala, o reflexie a societatii romanesti

"Situatia nu este scapata de sub control pentru ca ii cunoastem pe hotomanii de serviciu. Ceea ce trebuie sa facem toti este sa construim, de asta este nevoie. Sa vedem ce este de facut si sa investim foarte mult la nivel de copii si juniori. Iar echipa nationala este o reflexie foarte clara a nivelului Ligii I, iar fotbalul romanesc este o reflexie a societatii romanesti. El nu poate sa fie nici mai bun, nici mai rau" - Razvan Burleanu.

Despre partida amicala cu Rusia

"Am intalnit un adversar puternic, iar obiectivul staff-ului tehnic a fost acela de a testa anumiti jucatori care nu au avut posibilitatea sa evolueze. Si de asemenea, sa vada care sunt confirmarile la echipa nationala... Si cred ca putem spune ca Razvan Marin este o certitudine in momentul de fata. De asemenea, putem sa ne referim la prestatiile bune ale lui Benzar si Dorin Rotariu. Este putin suparator ca nu am marcat de trei partide, insa pentru mine acest meci cu Rusia nu este o infrangere pentru ca la faza golului a fost ofsaid clar", a conchis Razvan Burleanu.

Urmatoarea partida tricolorilor din preliminariile pentru CM 2018 va avea loc pe 26 martie 2017, contra Danemarcei.