Selectionerul Christoph Daum a declarat, marti seara, dupa meciul amical cu nationala Rusiei, pierdut cu scorul de 0-1, ca nu i se aduc critici constructive, ci personale, precizand ca nu stie daca un antrenor roman in locul sau ar fi criticat la fel de mult, potrivit News.ro.

Christoph DaumFoto: frf.ro

Intrebat de reporterul Dolce Sport daca s-a gandit sa renunte, Daum a raspuns: "N-ar trebui sa raspund la aceasta intrebare. Dati-mi un motiv (n.r. - ca sa renunte). Aceste critici sunt normale, credca oricine ar fi antrenor ar fi in aceeasi situatie. Nu stiu daca ar fi altfel daca ar fi un roman antrenor sau e din cauza faptului ca sunt strain. Trebuie sa accept. Cred ca trebuie sa fim uniti, sa aratam ca noi credem intr-un viitor mai bun."

"Cred ca este o perioada foarte grea pentru toti cei din jurul echipei nationala, trebuie sa gasim ceva nou si sa construim ceva nou si aceasta schimbare necesita timp. Eu voi fi criticat mult. Dar nu prea vad critici constructive, ci personale. Cred in fotbalul romanesc si voi face tot ce depinde de mine pentru a dezvolta fotbalul romanesc", a mai spus el.

Despre meci, Daum a spus ca a fost un test util, in care a primit informatii despre jucatorii noi pe care i-a folosit. "Am primit multe informatii despre cativa jucatori noi, in unele situatii am combinat bine. Trebuie sa imbunatatim fazele in ultimii 30 de metri. S-a muncit foarte bine in flancuri, in special Dorin Rotariu, pentru primul meci a jucat bine. Am dat un semnal ca ne gandim la noi jucatori. Vedem pe de alta parte cat de importanta este experienta altor fotbalisti, care nu au fost astazi. Nu este doar un meci amical, ci un meci in care aveam oportunitatea sa testam jucatori. Toti fotbalistii convocati meritau sa fie in lot sa-si arate potentialul. Vom mai incerca sa testam jucatori noi cand vom mai avea ocazia. Nu stiu daca avem nevoie de un numar 10", a afirmat el.

Daum s-a declarat multumit de evolutia lui Gicu Grozav si a promis ca jucatorul de la Terek Groznii va fi urmarit in continuare. "Nu este prima data cand il urmarim pe Grozav, el a avut cateva actiuni bune si il urmarim de fiecare data al Terek. Data viitoare vom vedea ce optiuni vom avea si el este o alternativa", a explicat germanul. Reprezentativa Romaniei a fost invinsa, marti, cu scorul de 1-0 (0-0), de nationala Rusiei, intr-un meci amical disputat pe Ahmat Arena din Groznii, partida la care golul a fost marcat in minutul 90+3, dintr-o pozitie de ofsaid.