Fortele de ordine prezente in numar mare in zona Arenei Nationale au folosit gazele lacrimogene, vineri, pentru temperarea spiritelor la intrarea pe stadion, unde mai multi suporteri polonezi au vrut sa evite cordoanele de securitate ale jandarmilor, relateaza News.ro.

Jandarmeria CapitaleiFoto: Facebook/ Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti

Incidentele au avut loc la intrarea din strada Maior Coravu. Potrivit reprezentantilor Jandarmeriei Capitalei, mai multi suporteri au vrut sa evite cordonul de securitate si sa patrunda in alta zona unde se aflau alti suporteri. Pentru ca spiritele sa se calmeze, jandarmii au folosit gazele lacrimogene.

In urma incidentului nu au fost peroane ranite.

Altercatii au fost si in Centrul Vechi al Capitalei.Aici, sase sustinatori ai echipei nationale a Poloniei care au participat, la un conflict spontan au fost dusi de fortele de ordine ale Jandarmeriei la Sectia 14 de Politie. Potrivit Jandarmeriei Capitalei, in urma altercatiei unul dintre suporteri a suferit rani minore la cap.

"A fost un conflict spontan intre suporterii polonezi, deci nu cu fortele de ordine, nu cu alti suporteri. S-a intervenit rapid, iar sase persoane au fost imobilizate si conduse la Sectia 14 de Politie pentru continuarea cercetarilor", a declarat pentru News.ro capitanul Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Jandarmi Bucuresti.

Unul dintre suporteri a fost ranit usor la cap in timpul conflictului, mai arata oficialii Jandarmeriei.

Potrivit unor martori, suporterii, care erau in stare de ebrietate, s-au certat din cauza notei de plata de la restaurantul unde consumasera o cantitate mare de alcool. In altercatie, ei au distrus o parte din mobilierul localului.

Urmeaza ca anchetatorii sa stabileasca daca faptele suporterilor vor fi incadrate ca infractiune si li se va intocmi dosar penal sau daca acestia vor fi sanctionati contraventional. Suporterii dusi la politie vor avea interdictie sa vada meciul Romania - Polonia de vineri seara de pe National Arena.

Toti suporterii care au ajuns la Bucuresti pe cale rutiera au fost controlati de fortele de ordine. Pe Autostrada A1 s-a descoperit ca multi dintre ei aveau arme albe in bagaje.

"La filtrul instituit pe Autostrada A1, jandarmii bucuresteni au depistat mai multe materiale interzise: arme albe si materiale pirotehnice in masinile cu care suporterii polonezi se deplasau spre stadion. In urma acestui control, aproximativ 60 de suporteri polonezi au fost opriti pentru alte verificari", arata Jandarmeria Capitalei.

Oficialii jandarmeriei au solicitat sprijinul unor interpreti de limba poloneza care care sa participe la actele procedurale.

La ora transmiterii acestei stiri, suporterii sunt in continuare verificati pe Autostrada A1 si este posibil ca activitatile sa dureze si pe timpul meciului de pe National Arena.