Republicanul Donald Trump este noul presedinte al SUA, iar reactiile nu au intarziat sa apara. Nici lumea sportului nu a ramas datoare, iar cea mai acida declaratie ii apartine lui Vincent Kompany, fundasul belgian al celor de la Manchester City: "Hai sa punem toti idiotii la conducerea lumii".

HotNews.roFoto: Hotnews

Reactii din lumea sportului dupa ce Donald Trump a devenit noul presedinte al SUA:

"Wtf (...) Hai sa punem toti idiotii la conducerea lumii si sa asteptam sa vedem ce se intampla. O lume trista" - Vincent Kompany, fundasul celor de la Manchester City, pe contul personal de Twitter.

"Nu-mi vine sa cred ce vad. Este jenant ce se intampla" - Jan Vertonghen, jucatorul celor de la Tottenham.

"E vreo echipa din Europa sau China care vrea o extrema de forta? E o nebunie ce se intampla" - baschetbalistul Enes Kanter.

"Serios America?" - Ricky Rubio, baschetbalist spaniol al celor de la Minnesota Timberwolves, echipa din NBA.

"Sper totusi sa nu fie adevarat" - Isaiah Thomas, de la Boston Celtics, NBA.

"Sunt foarte speriat" - Jamal Crawford, Los Angeles Clipper, NBA.

"Nu arata bine. Nu pot sa rezist sa vad asta. Noapte buna tuturor" - Martina Navratilova.

"Personal, cand vad treaba asta cu «Sa facem America...» ma gandesc la o perioada in care exista sclavie si nu existau drepturile femeilor" - Jabari Parker, baschetbalist la Milwaukee Bucks.

"Suntem toti din Africa si va vom primi inapoi" - Joel Embiid, baschetbalist camerunez care evolueaza pentru Philadelphia 46ers.

Donald Trump este noul presedinte al Statelor Unite ale Americii, dupa ce contracandidata democrata Hillary Clinton l-a sunat si si-a recunoscut infrangerea in alegerile desfasurate marti. Donald Trump a sfidat astfel sondajele de opinie, ostilitatea generalizata a sistemului politic si mediatic din SUA si a devenit cel de-al 45-lea presedinte american, la capatul celei mai violente si murdare campanii electorale din era moderna. In discursul victorios, Trump a renuntat la cateva dintre temele favorite de campanie, precum imigrantii, zidul de la granita cu Mexic si amenintarile la dresa lui Clinton. Marea necunoscuta pentru comunitatea internationala este acum echipa lui Trump si in ce masura izolationismul promovat in camapanie se va transforma in politica oficiala.

Postarea lui Vincent Kompany: