Astra a terminat la egalitate confruntarea cu Viktoria Plzen, scor 1-1, in al patrulea meci din Grupa E a Europa League. Alexandru Stan a deschis scorul pentru giurgiuveni in minutul 19, dupa o pasa excelenta a lui Budescu, insa Viktoria Plzen a egalat imediat prin Krmencik (25'), care a reluat cu capul de langa Geraldo. Dupa patru etape disputate, campioana Romaniei se afla pe locul trei in grupa, cu patru puncte, si pastreaza sanse la calificarea in primavara europeana.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Prima ocazie a partidei de pe Arena Nationala i-a apartinut campioanei Romaniei. In minutul 3, Alexandru Stan a trimis la marginea careului pentru Teixeira, insa sutul portughezului a fost prins de portarul Kozacik. La 12 minute distanta, Geraldo a reluat cu capul dupa un corner, dar portarul cehilor a scos mingea de sub bara.

In minutul 19, Alexandru Stan a deschis scorul pentru Astra, dupa o pasa geniala a lui Budescu in spatele apararii cehilor. Initial, sutul lui Stan a fost respins excelent de portar, dar mingea a revenit la el si a inscris pentru 1-0.

Viktoria Plzen a egalat la scurt timp dupa golul giurgiuvenilor. Krmencik (25') a reluat cu capul, la coltul lung, de langa Geraldo, si l-a invins pe Silviu Lung Jr. In minutul 35, Takayuki Seto a primit mingea in careu si a incercat sa traga din intoarcere, insa sutul sau cu stangul a fost respins de apararea Viktoriei Plzen. Cehii au dictat ritmul in finalul primei reprize, dar tabela a ramas neschimbata.

In repriza a doua, Plzen a avut o ocazie uriasa prin Hrosovsky (51'), care a driblat patru jucatori ai Astrei. Lung a intervenit excelent si a scos in lateral sutul expediat de Hrosovsky. In minutul 56, Budescu a trimis din nou o pasa superba, insa sutul din unghi al lui Takayuki a fost respins in corner de Kozacik. Plzen putea trece in avantaj in minutul 76, Krmencik a reluat cu capul o centrare de pe dreapta, iar mingea a lovit bara transversala.

In cealalta partida, AS Roma s-a impus pe terenul celor de la Austria Viena, scor 4-2, si se afla pe pe primul loc in Grupa E, cu 8 puncte. Astra a acumulat patru puncte si se claseaza pe pozitia a treia.

Au evoluat echipele:

Astra Giurgiu: Lung jr. - Al. Stan, Sapunaru, Geraldo, Oros, Junior Morais - Seto, Boubacar, Lovin (Nicoara - 55) Teixeira (Ionita - 88), Budescu (D. Niculae - 75). Antrenor: Marius Sumudica.

Viktoria Plzen: Kozacik - Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky - Hromada (Bakos - 87), Hrosovsky - Petrzela, Kace (Horava - 62), Kovarik (Kopic - 67) - Krmencik. Antrenor: Roman Pivarnik.

Cartonase galbene: Lovin - 21, Budescu - 48, Lung jr. - 76 / Hromada - 73.

Partida a fost arbitrata de o brigada din Israel, cu Alon Yefet la centru.

S-au disputat in Grupa E:

Victoria Plzen - AS Roma 1-1

Astra - Austria Viena 2-3

AS Roma - Astra 4-0

Austria Viena - Viktoria Plzen 0-0

Viktoria Plzen - Astra 1-2

AS Roma - Austria Viena 3-3

Austria Viena - AS Roma 2-4

Astra - Viktoria Plzen 1-1

Clasament Grupa E:

1. AS Roma (12-6) 8 puncte

2. Austria Vienna (8-9) 5

3. Astra (5-9) 4

4. Plzen (3-4) 3