Dupa 1-1 in meciul tur, Steaua nu a reusit sa se impuna nici de aceasta data in fata lui FC Zurich, formatie din liga secunda a Elvetiei. Echipa lui Laurentiu Reghecampf a incheiat la egalitate confruntarea de pe stadionul Letzigrund, scor 0-0. Fara victorie dupa patru meciuri disputate, Steaua ramane pe ultimul loc in Grupa L a Europa League, avand sanse mici la calificarea in urmatoarea faza a competitiei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Steaua a inceput bine partida de la Zurich, avand si prima sansa de gol a meciului in minutul 11. Centrarea lui Adi Popa a ajuns la Golubovic, dar reluarea acestuia cu capul a trecut pe langa poarta elvetienilor. FC Zurich a fost aproape sa marcheze 11 minute mai tarziu, insa sutul lui Rodriguez nu a prins spatiul portii lui Nita.

Replica Stelei a venit la un minut distanta, De Amorim, aflat singur cu portarul advers, a trimis mult peste poarta dintr-o pozitie foarte buna. In minutul 37, Moke a ratat si el o ocazie importanta, sutul sau de la marginea careului fiind retinut de portarul Vanins.

In finalul primei reprize, Cavusevic (40') a profitat de erorile din defensiva ros-albastrilor si a sutat puternic din interiorul careului. Parada lui Nita a facut ca tabela sa ramana neschimbata.

Dupa pauza, Adi Popa (49') putea deschide scorul, dupa ce a blocat o degajare a portarului gazdelor. Vanins si-a reparat greseala si a reusit sa prinda mingea care se indrepta spre poarta.

In minutul 83, acelasi Popa, servit excelent de De Amorim, a trimis in plasa laterala. Finalul meciului a fost dominat de elvetieni, insa Nita a intervenit salvator la ocaziile lui Kone (85') si Rodriguez (89').

In cealalalt meci al grupei, Osmanlispor s-a impus pe terenul spaniolilor de la Villarreal, scor 2-1. Raul Rusescu a marcat golul victoriei in minutul 75.

S-au disputat in Grupa L:

Villarreal - FC Zurich 2-1

Osmanlispor - Steaua 2-0

Steaua - Villarreal 1-1

FC Zurich - Osmanlispor 2-1

Steaua - FC Zurich 1-1

Osmanlispor - Villarreal 2-2

Villarreal - Osmanlispor 1-2

FC Zurich - Steaua 0-0

Clasament:

1. Osmanlispor (7-5) 7 puncte

2. Villarreal (6-6) 5

3. FC Zurich (4-4) 5

4. FC Steaua Bucuresti (2-4) 3

Cele mai importante momente ale partidei:

Final de meci. FC Zurich - Steaua 0-0

89' Rodriguez il pune la incercare pe Nita cu un sut de la distanta. Portarul Stelei reuseste sa prinda

85' Kone reia cu capul din cativa metri, Nita intervine excelent si o salveaza pe Steaua

84' Ultima schimbare in echipa Stelei: intra Tudorie, iese Muniru

83' De Amorim trimite o pasa perfecta pana la Adi Popa, insa sutul acestuia s-a dus in plasa laterala

Info: Villarreal - Osmanlispor 1-2. Intrat pe teren in minutul 72, Raul Rusescu a marcat al doilea gol al turcilor

75' Schonbachler il inlocuieste pe Buff

73' Muniru suteaza de la aproximativ 20 de metri, insa mult peste poarta elvetienilor

72' A doua schimbare in tabara ros-albastrilor: Golubovic ii lasa locul lui Achim

65' Schimbare la FC Zurich: iese Winter, intra Kone

64' Rodriguez centreaza foarte bine de pe partea dreapta, Cavusevic reia cu capul, insa mingea nu prinde spatiul portii

63' Prima schimbare in echipa Stelei: iese Bourceanu, intra Aganovic

52' Sarr prinde un sut de la distanta, mingea trece putin pe langa poarta lui Nita

49' Adi Popa a fost aproape de deschiderea scorului, dupa ce a blocat o degajare a portarului gazdelor. Mingea care se indrepta spre poarta a fost retinuta cu emotii de Vanins

Info: Villarreal a restabilit egalitatea in partida cu Osmanlispor. Hernandez a marcat pentru 1-1 in minutul 48

46' A inceput repriza secunda

Se termina prima repriza. FC Zurich - Steaua 0-0. In cealalta partida a grupei, Osmanlispor conduce pe terenul lui Villarreal, scor 1-0.

40' Ocazie uriasa pentru FC Zurich! Cavusevic profita de erorile din apararea Stelei si il pune la incercare pe Nita, cu un sut interiorul careului. Portarul Stelei este atent si salveaza din pozitie de unu la unu

38' Cavusevic il gaseste foarte bine in careu pe Winter, dar lovitura de cap a acestuia nu prinde spatiul portii

37' Ocazie pentru Steaua! Moke suteaza din prima de la marginea careului, Vanins reuseste sa retina

36' Momcilovic este impins in careu dupa un corner, stelistii cer penalti, insa arbitrul lasa jocul sa continue

29' Uli Forte este nevoit sa faca prima schimbare. Voser s-a accidentat si este inlocuit de Settler

27' Sarr suteaza de la distanta, din pozitie centrala, dar Nita retine fara probleme

22' Ocazie uriasa ratata de Steaua! Adi Popa centreaza perfect in careu, dar William De Amorim, aflat singur cu portarul advers, trimite mult peste poarta

21' Rodriguez este lansat excelent, patrunde in careu, insa mingea trimisa de el se duce pe langa poarta

11' Steaua are prima ocazie a meciului, Adi Popa trimite o centrare de pe partea dreapta, dar lovitura de cap a lui Golubovic din coltul careului mic trece pe langa poarta elvetienilor

10' Nicio ocazie importanta in primele 10 minute ale partidei de pe stadionul Letzigrund. Steaua a inceput curajos, face pressing si are posesia (67% vs 33%), insa nu a reusit sa se apropie periculos de poarta lui Vanins

1' A inceput meciul. Steaua a avut lovitura de start

Echipele de start:

FC Zurich: Vanins - Brunner, Kecojevic, Nef (cpt), Voser - Kukeli - Winter, Buff, Sarr, R. Rodriguez - Cavusevic. Antrenor: Uli Forte.

Steaua: Nita - Tamas, Moke, Alin Tosca (cpt), Momcilovic - Bourceanu, Sulley Muniru - Adrian Popa, Boldrin, De Amorim - Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Meciul va fi condus la centru de austriacul Robert Schorgenhofer.

In meciul tur dintre Steaua si FC Zurich, scorul a fost egal 1-1. Bojan Golubovic (64') a deschis scorul pentru ros-albastri, iar Moussa Kone (86') a salvat un punct pe final de meci.

FC Zurich, echipa din Liga secunda din Elvetia, ocupa primul loc in clasament, avand 10 victorii si 3 egaluri. In Grupa L a Europa League, in prima partida disputata in deplasare cu Villarreal, Zurich a pierdut cu 2-1, iar in a doua partida a invins-o pe Osmanlispor cu 2-1.

Dupa 14 etape in Liga 1, Steaua se afla pe prima pozitie (9 victorii, trei remize si doua infrangeri), cu un avans de trei puncte fata de echipa de pe pozitia a doua, CS U Craiova. In Europa League, stelistii au debutat cu o infrangere, 0-2 pe terenul lui Osmanlispor, iar in al doilea meci au terminat la egalitate cu Villarreal, scor 1-1, pe Arena Nationala.