Josep Guardiola nu se descurca prea bine la revenirile pe "Camp Nou", antrenorul iberic pierzand categoric, scor 4-0, meciul pe care Manchester City l-a disputat impotriva Barcelonei. Dupa acest dus rece, Pep a precizat ca nu este cel mai dur esec din cariera sa.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

VIDEO Barcelona - Manchester City 4-0/ "Lectia lui Messi pentru maestrul Guardiola"

Dupa plecarea de la Barcelona, Guardiola a mai venit in Catalunia si cu Bayern Munchen, iar bavarezii au pierdut pe "Camp Nou" cu 3-0, pe 6 mai 2015, in semifinalele Champions League.

Greu contra Barcelonei cu un jucator mai putin

"La acest nivel e greu oricum, dar zece contra 11, este deja foarte greu. Impotriva Barcelonei este aproape imposibil, este o echipa puternica si cu o mare personalitate. Dupa cartonasul rosu (n.r. primit de Claudio Bravo), practic meciul s-a incheiat pentru noi. Da, Bravo este foarte dezamagit pentru ca este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului, insa aceste momente fac parte din joc. Le-am cerut jucatorilor mei sa joace cu atitudine si asta au si facut. Am fost acolo, am fost in joc, am avut posesie" - Josep Guardiola.

Esecul cu Barca nu a fost cel mai dur din cariera

"Cea mai dura infrangere din cariera mea a fost la Bayern, impotriva celor de la Real Madrid (0-4, in 2014). Atunci au fost greselile pe care le-am facut cand am alcatuit primul 11 si intreaga desfasurare" - Josep Guardiola.

A pierdut clar si cu Bayern pe Camp Nou

"Ultima data cand am jucat cu Bayern aici (in 2015), nu ne-am creat ocazii, dar astazi am facut-o, am fost cat pe ce sa inscriem unul sau doua goluri. Dar, Barcelona te poate pedepsi, are aceasta calitate. Noi ne-am descurcat, insa mai putin in fata portii" - Josep Guardiola.

Guardiola a fost timp de patru ani antrenorul Barcelonei (2008-2012), perioada in care a castigat tot ce se putea castiga la nivel de echipa de club. In 2009, tehnicianul a reusit alaturi de catalani sa cucereasca toate cele sase trofee puse in joc: titlul in Spania, Cupa Spaniei, Champions League, Supercupa Europei, Supercupa Spaniei si Campionatul Mondial al Cluburilor - performanta unica in istoria fotbalului.