Romania a remizat cu Kazahstan, scor 0-0, in al treilea meci al preliminariilor pentru CM 2018. Tricolorii nu au reusit sa se adapteze prea bine la conditiile de joc (teren sintetic) din Kazahstan si evolutia lor a fost mult sub nivelul aratat in partida cu Armenia. Selectionerul Christoph Daum a fost multumit de prestatia echipei, precizand ca jucatorii au trecut prin iad in ultimele zile si toti suporterii trebuie sa fie mandri de ei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cea mai mare sansa a Kazahstanului - sutul lui Tosca spre propria poarta

"Am vazut azi o echipa a Romaniei care a alergat si a luptat fantastic. Ne-am creat cateva ocazii bune care ne puteau aduce cele trei puncte. Cei de la Kazahstan nu au avut nicio ocazie. Poate cea mai mare sansa a lor a fost sutul lui Tosca spre propria poarta. Am fost foarte bine organizati si ne-am adaptat foarte repede la aceasta suprafata de joc artificiala. Asadar, toata lumea trebuie sa fie mandra de acesti jucatori care reprezinta Romania. Acesta este sportul, azi s-a intamplat sa nu castigam acest meci. Jucatorii nostri au trecut prin iad, au jucat in climate diferite, drumul a fost lung, apoi acest gazon artificial... In absolut tot au fost nevoiti sa mearga pana la limita. Trebuie sa ii felicitam pe jucatori pentru ca din punct de vedere fizic au dat absolut totul. Si nu au mers doar pana la limita, uneori au trecut dincolo de ea", a spus Daum la postul TVR, potrivit Agerpres.

Despre schimbarile din timpul meciului

"Am fost blocat din punct de vedere al schimbarilor... nu am putut face ultima schimbare pentru ca am facut doua prea devreme din cauza accidentarilor. Si daca riscam poate ar fi trebuit sa incercam sa castigam in zece acest meci. Am intarziat introducerea lui Andone si pentru ca am vazut ca Sapunaru patise ceva. Din pacate nu am putut face aceasta schimbare ofensiva mai devreme. Asteptam ocazia din final, mingea era la Stancu si au lipsit cativa centimetri ca ea sa intre. In astfel de situatii ai nevoie si de putin noroc, dar nu l-am avut. Speram ca il vom avea la urmatorul meci", a mentionat selectionerul.

Despre arbitraj

"Daca joci acasa asa cum o face Kazahstanul, esti foarte fericit cu un astfel de arbitraj. Din punctul de vedere al Romaniei, in anumite situatii am asteptat alte decizii ale arbitrului. Se pot analiza la televiziune, dar nu e treaba mea sa judec. Insa poate arbitrul va intelege ca in anumite momente putea lua decizii diferite", a explicat el.

Situatia Romaniei in Grupa E

"Situatia e la fel de dificila pentru noi ca la inceput. Sunt patru echipe care lupta pentru primele doua locuri, iar noi suntem printre acestea. Un meci important este urmatorul, cel cu Polonia. Daca vom castiga cele trei puncte atunci suntem pe un drum bun. Ne asteptam la 7 puncte dupa primele trei meciuri, avem 5... sa vedem de unde luam aceste 2 puncte care ne lipsesc", a adaugat Daum.

S-au disputat in Grupa E:

Romania - Muntenegru 1-1

Danemarca - Armenia 1-0

Kazahstan - Polonia 2-2

Armenia - Romania 0-5

Muntenegru - Kazahstan 5-0

Polonia - Danemarca 3-2

Kazahstan - Romania 0-0

Danemarca - Muntenegru 0-1

Polonia - Armenia 2-1

Grupa E, clasament:

1. Muntenegru (7-1) 7 puncte

2. Polonia (7-5) 7

3. Romania (6-1) 5

4. Danemarca (3-4) 3

5. Kazakhstan (2-7) 2

6. Armenia (1-8) 0

Iata programul disputelor din grupa tricolorilor:

sursa: frf.ro

► 11 noiembrie 2016: Armenia - Muntenegru (ora 19:00), Danemarca - Kazahstan, România - Polonia (ora 21:45)

► 26 martie 2017: Armenia - Kazahstan (ora 19:00), Muntenegru - Polonia, România - Danemarca (ora 21:45)

► 10 iunie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - Armenia, Polonia - România (ora 21:45)

► 1 septembrie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Danemarca - Polonia, România - Armenia (ora 21:45)

► 4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - România, Polonia - Kazahstan (ora 21:45)

► 5 octombrie 2017: Armenia - Polonia (ora 19:00), Muntenegru - Danemarca, România - Kazahstan (ora 21:45)

► 8 octombrie 2017: Danemarca - România, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00)

Castigatoarele celor 9 grupe de calificare obtin dreptul de a juca la Campionatul Mondial de fotbal, in timp ce 8 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj, in dubla mansa.