Chiar in ziua de Craciun Federatia Sarba de Fotbal a anuntat noul selectioner - fostul fundas al Iugoslaviei, Miroslav Djukic, care a semnat un contract pentru doi ani si are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din 2010, dintr-o grupa preliminara in care se afla si Romania.

Djukic il inlocuieste pe spaniolul Javier Clemente, cel care a ratat accesul la EURO 2008, fiind demis la inceputul lunii decembrie pentru aceasta contraperformanta. Noul selectioner al Serbiei a condus pana in urma cu o saptamana pe Partizan Belgrad, iar in vara a dus reprezentativa de tineret pana in finala EURO U21, pierzand trofeul in fata gazdei, Olanda, dar obtinand accesul la Jocurile Olimpice de la Beijing. De altfel, Djukic va conduce in paralel si echipa olimpica, la competitia asiatica.

In cariera de jucator, Miroslav Djukic a evoluat de 48 de ori pentru prima reprezentativa a Iugoslaviei si a jucat doua finale in Champions League, pentru FC Valencia, ambele pierdute.

Ca antrenor, Djukic a preluat in decembrie 2006 pe Partizan Belgrad, incheind sezonul pe locul 2, in urma Stelei Rosii. In actuala stagiune, la finalul turului, Partizan este lider autoritar, cu sase puncte avans fata de a doua clasata. Dar in urma cu o saptamana tehnicianul de 41 de ani a anuntat ca nu-si prelungeste intelegerea de un an cu gruparea din capitala Serbiei, anuntul venind la o zi dupa ce fusese desemnat antrenorul anului in Serbia.

In preliminariile CM, alaturi de Serbia si Romania, in grupa 7 se mai afla Austria, Lituania si Insulele Feroe.