Antrenorul roman Viorel Moldovan a fost demis, luni dimineata, din functia de antrenor principal al echipei AJ Auxerre, dupa ce i-a criticat pe conducatorii clubului din liga a doua franceza, informeaza L'Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri seara, dupa infrangerea din meciul cu Le Havre, scor 0-1, Moldovan i-a criticat pe conducatorii clubului pentru transferurile facute, pentru managementul defectuos si pentru faptul ca nu i-au urmat sfaturile inaintea inceperii sezonului.

"Nu pot sa fac mai mult in actuala situatie, sunt probleme mari. Am inceput cu 20 de jucatori pregatirea. Uneori nici nu stiu cu siguranta daca sunt antrenorul primei echipe: nu am solutii, nu s-au facut transferuri.

M-am uitat si la meciurile echipelor U19 si U17, nici acolo nu sunt variante. Nu e normal ce se intampla, nu e normal sa fie un asemenea management. Ma asteptam la cu totul altceva si trebuie sa va spun ca sunt, sincer, dezamagit. Transmit un mesaj dur, care probabil va deranja, insa am obosit. Ma lupt de trei luni in van", a spus Moldovan, dupa partida cu Le Havre, potrivit Digi Sport.

Dupa disputarea a noua etape din liga a doua fanceza, AJ Auxerre ocupa locul 19, penultimul, cu sase puncte obtinute in urma unei victorii si a trei rezultate de egalitate.

Viorel Moldovan, care l-a inlocuit pe Jean-Luc Vannuchi, a preluat-o pe Auxerre la 20 iunie. De-a lungul timpului, el a mai pregatit formatiile FC Vaslui, FC Brasov, Sportul Studentesc, Rapid Bucuresti, nationala de tineret a Romaniei, iar ultima data a fost secundul lui Anghel Iordanescu la prima reprezentativa a Romaniei.

Ca jucator, Viorel Moldovan are in palmares: Cupa Romaniei (2006) cu Rapid Bucuresti, titlul de campion al Elvetiei (1998) cu Grasshoppers Zurich, campion al Frantei (2001) cu FC Nantes. A debutat in Divizia A la data 21 octombrie 1990 in meciul Petrolul Ploiesti ￯ Gloria Bistrita 1-0. Pentru selectionata Romaniei a adunat 70 de prezente, marcand 25 de goluri. A evoluat la patru competitii majore, Campionatele Mondiale din 1994 si 1998, precum si Campionatele Europene din 1996 si 2000.