Invitat in studiourile DolceSport, Victor Piturca a discutat despre situatia fotbalului romanesc si despre neintelegerile dintre Gica Hagi si conducatorii FRF-ului. "Federatia (n.r. FRF-ul) a fost pusa politic, e foarte clar. Stim toata lumea. Burleanu a fost impus presedinte", a precizat fostul selectioner la tricolorilor.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

Despre presedintele Razvan Burleanu

"Federatia a fost pusa politic, e foarte clar. Stim toata lumea. Razvan Burleanu - nu am nimic cu el, am lucrat sa spunem bine, desi ma simteam vanat - nu are nimic in comun cu fotbalul. Nu putea sa fie Burleanu niciodata presedinte al FRF. Asta e vina celor din fotbal. A fost impus. Ce i s-a intamplat lui Gica Popescu depaseste orice limita. Cu o zi inainte de alegeri este arestat si condamnat, nefiind vinovat.

Fotbalul nu mai este condus de oameni din fotbal, iar greseala este a noastra. Nu e normal ca oamenii care au facut ceva pentru fotbalul romanesc sa fie tratati de maniera asta. Tu, presedinte al FRF, sa tratezi un Gica Hagi sau un Gica Popescu si sa vorbesti asa despre ei. Cel care trebuie sa conduca fotbalul romanesc trebuie sa fie un om de fotbal, un om de sport. Nu exista termen de comparatie (n.r. intre Razvan Burleanu si Mircea Sandu, fostul presedinte)" - Victor Piturca, la Dolcesport.

Despre motivul plecarii de la nationala Romaniei

"Eu am plecat de la nationala pentru ca se umpluse paharul. Poate ca un presedinte inteligent nu mi-ar fi dat drumul, eu formasem echipa. El facuse o mare greseala. A dat prima la jucatori fara sa dea si staff-ului tehnic. A fost cea mai mare greseala. El s-a bucurat ca eu am plecat, dar si eu m-am bucurat. El promisese in campanie ca o sa ma schimbe, dar n-a putut. Vorbea sa se afle in treaba, sa impresioneze oamenii, nici nu stia care era situatia. In Romania, cel mai important lucru pentru un presedinte de federatie este sa numeste selectionerul. Daum trebuie sa mearga pe drumul lui, sa nu renunte la ideile sale, nu sa se ia dupa criticile dupa meciul cu Muntenegru" - Victor Piturca.

Despre selectionerul Daum

"Eu cred ca Ionut Lupescu ar fi cel mai indicat sa conduca Federatia. Il cunosc bine si a demonstrat ce poate sa faca. La UEFA e un om extrem de important. Ar trebui ca lumea fotbalului sa se roage de el sa vina. Mai sunt si altii buni: Chivu, Prunea. Nici nu se pune problema sa candidez eu, n-am nimic in comun cu o astfel de activitate. Eu cat o sa pot, o sa antrenez. Era greu ca Andone sa fie presedinte de federatie. El e obisnuit acolo, pe banca. M-a surprins alegerea lui Daum. Ma asteptam sa fie un fost selectioner, fie si strain. El a fost jignit in toate felurile in Romania. E un antrenor care a obtinut performante. Trebuia sa fie o mandrie pentru noi ca a venit in Romania. Dar problema este ca nu sunt legi, pentru ca oamenii de fotbal care l-au jignit ar fi trebuit suspendati", a conchis Victor Pitruca, la Dolcesport.