Aleksander Ceferin, noul presedinte al UEFA, a prezentat astazi logo-ul Campionatului European de Fotbal din 2020, in cadrul unui eveniment organizat la Londra, oras care va organiza pe stadionul Wembley semifinalele si finala competitiei. Euro 2020 va fi gazduit de 13 orase, printre care si Bucuresti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Logo-ul prezinta trofeul Henri Delaunay stilizat si inconjurat de siluetele ale fanilor de toate culorile (bleu, turcoaz, portocaliu, rosu, violet) pe un teren in forma de pod, un simbol al legaturii dintre orasele gazda si diversitate.

''Sunt fericit ca ne aflam aici in Anglia, unde s-a nascut jocul, tara care a dat fotbalul restului lumii. UEFA vrea in 2020 un turneu care sa fie o adevarata celebrare a jocului nostru'', a declarat Aleksander Ceferin, care a apreciat ca miscarea suporterilor prin Europa va reprezenta o provocare, mai ales din punct de vedere al securitatii.

''Suntem incantati sa gazduim fanii intregii Europe pentru acest eveniment si sa aratam ca Londra ramane un oras deschis'', a declarat Sadiq Khan, primarul Londrei.

Pentru a sarbatori 60 de ani de la infiintarea turneului, Euro 2020 se va juca intr-un format inedit, in 13 orase din 13 tari diferite. Baku, Roma, Munchen si Sankt Petersburg vor gazdui cate trei meciuri din grupe si meciuri din sferturi, in timp ce Bucuresti, Glasgow, Bruxelles, Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Budapesta si Bilbao vor organiza cate trei meciuri din grupe.