Cel mai bun fotbalist al anului 2007 (in viziunea FIFA si a Balonului de Aur), brazilianul Kaka si-a prelungit contractul cu AC Milan si demonstreaza ca are ginduri mari pe San Siro: vrea sa preia banderola de capitan a "diavolului rosso nero" de la Paolo Maldini care si-a anuntat retragerea in vara.

Brazilianul Ronaldinho nu a ales inca ce oferta va accepta; cele mai insistente cluburi sunt Chelsea Londra si AC Milan. Cazut in dizgratia suporterilor catalani, Ronaldinho nu pare sa mai dea vreo sansa unui viitor cu Barcelona, motiv pentru care va parasi Nou Camp in vara.

In aceste conditii, sezonul de transferuri se anunta unul mai linistit. Cel mai proeminent nume susceptibil de mutare este cel al francezului Nicolas Anelka: cu 10 goluri marcate in Premier League, Anelka este nemultumit de prestatia generala a echipei de club (Bolton) si ar vrea o trecere la Manchester United. Ipoteza transferului este destul de serioasa avind in vedere esecurile repetate ale lui Manchester in tentativa de a recruta un atacant de la Tottenham (este vorba despre Berbatov).

In Italia, Juventus incearca sa dea o lovitura mare prin transferarea lui Rafael van der Vaart (de la Hamburg), pentru care torinezii pregatesc o suma de aproape 20 de milioane de euro.

In Germania, Bayern Munchen a reusit sa il convinga pe Willy Sagnol sa ramina (dupa ce solicitase trecerea pe lista de transferuri). Insa bavarezii asteapta cu mare interes primele evolutii ale brazilianului Breno (18 ani) transferat de la Sao Paulo pentru 14 milioane de euro.