France Football a anuntat noile reguli pentru decernarea urmatorului Balon de Aur, dupa incheierea parteneriatului cu FIFA. Trofeul pentru cel mai bun jucator din lume va fi decernat in urma votului unor jurnalisti, acestia urmand sa aleaga dintr-o lista de 30 de jucatori.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Noile reguli pentru stabilirea castigatorului:

  • Spre deosebire de anii precedenti, nu va mai fi anuntata o lista cu 3 finalisti, ci doar una cu 30 de jucatori din care mai multi jurnalisti din intreaga lume vor alege.
  • Capitanii echipelor nationale si selectionerii nu vor mai fi consultati, ca pana acum.
  • Castigatorul va fi anuntat la finalul anului calendaristic, nu la inceputul lui, asa cum s-a intamplat in ultimii 6 ani.

Trofeul FIFA Balonul de Aur a fost lansat in anul 2010 prin fuziunea Balonului de Aur atribuit de France Football si FIFA World Player, dupa ce Federatia Internationala de Fotbal, prezidata in acel moment de Joseph Blatter, a acceptat sa plateasca 15 milioane euro grupului Amaury, editorul France Football, pentru a beneficia de drepturile asupra trofeului creat in anul 1956.

Incepand din 2010, trofeul FIFA Balonul de Aur a fost cucerit de doar doi jucatori, argentinianul Lionel Messi si portughezul Cristiano Ronaldo.

2015 - Lionel Messi

2014 - Cristiano Ronaldo

2013 - Cristiano Ronaldo

2012 - Lionel Messi

2011 - Lionel Messi

2010 - Lionel Messi