La cei aproape 40 de ani ai sai, atacantul italian Francesco Totti a fost decisiv pentru AS Roma in meciul cu Sampdoria din etapa a treia din Serie A. Echipa lui Luciano Spalletti s-a impus in prelungiri, scor 3-2, dupa ce Totti a transformat o lovitura de la 11 metri.

Francesco Totti, decisiv pentru AS RomaFoto: usopen.org

Primul gol al partidei de pe Stadionul Olimpic a fost marcat de AS Roma prin Salah, in minutul 8. Oaspetii au marcat de doua ori pana la pauza, prin Muriel (18') si Quagliarella (41'). Introdus in teren in repriza secunda, Totti a pasat decisiv la golul egalizator al lui Dzeko (61'), iar in minutul 90+3' a transformat o lovitura de la 11 metri, reusind golul cu numarul 249 in Serie A.

Totti are un numar record de meciuri jucate in tricoul AS Romei, 759, cu un total de 305 goluri in toate competitiile.

Antrenorul Luciano Spalletti, aflat la meciul cu numarul 250 pe banca echipei AS Roma, a folosit urmatoarea formula de echipa: Szczesny - Florenzi, Manolas, Juan Jesus, Bruno Peres - Nainggolan (Iturbe '85), De Rossi, Strootman - Salah, Perotti (Totti '46), El Shaarawy (Dzeko '46).

Roma este pe locul 3 in clasament (7 puncte), la egalitate cu Napoli si la doua puncte in spatele liderului Juventus.

AS Roma este adversara Astrei Giurgiu in grupa E a Europa League. Prima confruntare dintre cele doua echipe va avea loc in Italia, pe 29 septembrie, in a doua etapa din grupa. Returul este programat in Romania, la 8 decembrie, in ultima etapa.

Rezultatele etapei a treia din Serie A:

Sambata:

Juventus - Sassuolo 3 - 1

Palermo - Napoli 0 - 3

Duminica:

Bologna - Cagliari 2 - 1

AC Milan - Udinese 0 - 1

Atalanta - Torino 2 - 1

Chievo - Lazio 1 - 1

Rezumatul partidei AS Roma - Sampdoria: