Pe "Cluj Arena", echipa nationala de fotbal a Romaniei va intra intr-o noua era, aceea a unui selectioner strain. Christoph Daum a venit in locul lui Anghel Iordanescu la carma tricolorilor, iar partida cu Muntenegru (de la 21:45) reprezinta debutul tehnicianului german intr-o partida oficiala pe banca Romaniei. Stiind din capul locului ca Daum va lucra "cu materialul clientului", nu ar trebui sa ne asteptam la o schimbare majora a jocului primei reprezentative, orice transformare temeinica facandu-se in timp...Disputa contand pentru preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2018 va fi in direct pe TVR si LiveText pe HotNews.ro.

Christoph DaumFoto: frf.ro

Ce spera Daum sa faca din tricolori

Venit din fotbalul german, Daum vrea sa revolutioneze jocul primei reprezentative. Intr-un interviu pentru site-ul oficial al FIFA, antrenorul precizeaza ca Romania isi va schimba fata pe durata acestor preliminarii...

"Intotdeauna jucatorii romani au fost asociati cu fotbalul atractiv. Toti vor sa ataci, sa te concentrezi pe asta chiar si cand nu ai mingea. Trebuie sa facem din nou astfel incat acest lucru sa redevina o caracteristica recunoscuta. Avem nevoie si de disciplina tactica, de un modul flexibil, de o mentalitate de invingator si cel mai bun spirit de echipa posibil. Stiu tot ce trebuie sa stiu despre adversarele noastre din preliminarii. Ne asteapta 10 finale foarte dificile, care ne vor obliga sa ne autodepasim pentru a deveni castigatori" - Christoph Daum, selectionerul Romaniei.

Echipe probabile:

Romania (4-2-1-3): Pantilimon - Benzar, Moti, Dragos Grigore, Steliano Filip - Sapunaru, Hoban - Bicfalvi - Popa, Fl. Andone, Chipciu. Rezerve: Silviu Lung jr., Gaman, R. Marin, Maxim, Torje, Stanciu, Keseru.

Muntenegru: Bozovic - Zverotic, Savic, Simic, Tomasevic - Rodic, Vukcevic, Scekic, Bakic - Beqiraj, Jovetic. Rezerve: Mijatovic, Radunovic, Mijuskovic, Jovovic, Jankovic, N. Nikolic, Djordjevic. Antrenor: Ljubisa Tumbakovic

Dupa un Euro 2016 dezamagitor, conducatorii de la Casa Fotbalului au ales sa nu mearga mai departe cu Puiu Iordanescu, Daum fiind pariul lui Razvan Burleanu & co pentru viitorul nationalei Romaniei. Antrenorul german a fost validat in functie pe 7 iulie, anul curent.

Cu ce probleme s-a trezit Daum in fotbalul romanesc in chiar saptamana meciului cu Muntenegru

  • Meciul de debut a fost pus pe "Cluj Arena", stadion cu un gazon deplorabil dupa ce a gazduit festivalul "Untold".
  • In timpul perioadei de pregatire a meciului cu Muntenegru (n.r. in aceasta saptamana), a fost programata restanta dintre Steaua si CSMS Iasi, iar selectionerul a fost nevoit sa renunte la serviciile portarului stelist Nita. De asemenea, vicecampioana Romaniei nu s-a putut baza pe mai multi titulari, acestia fiind prezenti la prima reprezentativa. 
  • Nicusor Stanciu a plecat din cantonamentul tricolorilor pentru a semna cu Anderlecht, acesta pierzand timp important alaturi de coechipierii de la prima reprezentiva.

Tricolorii fac parte din Grupa E, alaturi de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia si Kazahstan.

Iata programul complet al disputelor din grupa tricolorilor:

sursa: frf.ro

► 4 septembrie 2016: Danemarca - Armenia, Kazahstan - Polonia (ora 19:00), România - Muntenegru (ora 21:45)

► 8 octombrie 2016: Armenia - România, Muntenegru - Kazahstan (ora 19:00), Polonia - Danemarca (ora 21:45)

► 11 octombrie 2016: Kazahstan - România (ora 19:00), Danemarca - Muntenegru, Polonia - Armenia (ora 21:45)

► 11 noiembrie 2016: Armenia - Muntenegru (ora 19:00), Danemarca - Kazahstan, România - Polonia (ora 21:45)

► 26 martie 2017: Armenia - Kazahstan (ora 19:00), Muntenegru - Polonia, România - Danemarca (ora 21:45)

► 10 iunie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - Armenia, Polonia - România (ora 21:45)

► 1 septembrie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Danemarca - Polonia, România - Armenia (ora 21:45)

► 4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - România, Polonia - Kazahstan (ora 21:45)

► 5 octombrie 2017: Armenia - Polonia (ora 19:00), Muntenegru - Danemarca, România - Kazahstan (ora 21:45)

► 8 octombrie 2017: Danemarca - România, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00)

Castigatoarele celor 9 grupe de calificare obtin dreptul de a juca la Campionatul Mondial de fotbal, in timp ce 8 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj, in dubla mansa.