Christoph Daum, selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, a vorbit, intr-o conferinta de presa organizata joi, despre situatia banderolei de capitan in preliminariile pentru Campionatul Mondial, mentionand trei jucatori care au calitati de lider: Cristian Sapunaru, Vlad Chiriches sau Dragos Grigore. Prima partida din mandatul lui Daum, Romania-Muntenegru, se va disputa duminica, de la ora 21.45, pe Cluj Arena.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sapunaru ar fi alegerea pentru capitan. Dar avem jucatori cu personalitate de lider, Sapunaru este acceptat de jucatori, dar mai sunt si altii. Am vorbit cu 15 jucatori si mai sunt Chiriches sau Grigore care ar putea fi liderii echipei nationale. Unul dintre jucatori cand l-am intrebat mi-a spus ca liderul ar trebui sa fie spiritul de echipa, ceea ce este foarte frumos", a spus Daum, potrivit News.ro.

Selectionerul considera ca starea gazonului de pe Cluj Arena nu este foarte importanta: "Avem foarte mult de lucru, timpul este scurt. Va garantez ca vom face tot ceea ce putem sa rezolvam problemele pe care le avem. La acest moment cunosc 7-8 titulari dar mai sunt posturi la care nu am luat o decizie definitiva. Nu-mi place sa ma plang, vreau sa rezolv problemele, am jucatori fantastici, de caracter si sunt sigur ca toti cei care vor intra pe teren vor face totul pentru a castiga meciul. Vom juca cel mai bun fotbal indiferent unde o vom face de acum incolo, nu conteaza foarte mult calitatea gazonului. Eu va garantez ca jucatorii vor da tot ce au mai bun la Cluj", a declarat antrenorul Romaniei.

Cristoph Daum este increzator in ceea ce priveste recuperarea lui Chiriches, Keseru si Andone pana la ora meciului cu Muntenegru. "Nu stiu exact care e situatia lui Chiriches, e oprit de la antrenamente, va face recuperare 24 de ore si vom vedea daca va fi apt pentru meciul de duminica. Stiu ca e un luptator si ca isi doreste sa joace. In ceea ce il priveste pe Keseru, situatia lui e buna, e la 90 la suta din capacitate, maine poate fi la suta la suta. Si situatia lui Andone e mai buna decat pana acum, dar am preferat sa nu riscam si de aceea nu s-a antrenat normal azi", a mai spus Daum.

Tehnicianul german a precizat ca nu are niciun conflict cu antrenorul Stelei, Laurentiu Reghecampf, si ca si-ar fi dorit ca portarul Nita sa faca parte din lot: "Din punctul meu de vedere nu exista niciun fel de conflict intre mine si Reghecampf, il respect si va rog sa nu-l creati (n.r. - conflictul). Nita e un portar foarte bun si ar fi meritat sa fie aici, imi pare rau pentru situatia asta, dar Steaua nu ar mai fi avut portar. E greseala noastra, nu se va mai disputa vreun meci in perioadele FIFA".

Romania vs Muntenegru, primul meci al nationalei din preliminariile pentru Cupa Mondiala din Rusia 2018, se va disputa pe "Cluj Arena", in data de 4 septembrie 2016. Tricolorii fac parte din Grupa E, alaturi de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia si Kazahstan.