Nicolae Stanciu a fost transferat la gruparea belgiana Anderlecht Bruxelles, Steaua urmand sa primeasca 7,8 milioane de euro, plus alte doua milioane de euro bonusuri, a anuntat Gigi Becali, finantatorul gruparii ros-albastre, potrivit Digi Sport.

HotNews.roFoto: Hotnews

In varsta de 23 de ani, Stanciu va semna un contract valabil pe cinci ani cu gruparea belgiana. Steaua va incasa 4 milioane de euro la semnarea contractului, 3,8 milioane peste 10 luni si inca doua milioane daca fotbalistul va juca in cel putin 50 la suta din meciuri in doua sezoane din urmatoarele cinci.

Daca va fi platita suma de 9,8 milioane de euro, mijlocasul stelist devine cel mai scump jucator vandut vreodata de un club din Romania, depasindu-l pe Vlad Chiriches, transferat la Tottenham, in august 2013, pentru 9,5 milioane de euro.

"Negocierile nu au fost atat de grele pentru ca mi-am dat seama ca daca ei la telefon mi-au spus 7 milioane plus 2 milioane, conditionate de 50 la suta din meciurile jucate in doua sezoane, atunci la Bucuresti o sa dea opt plus doua. Ei au zis pana la urma ca dau opt milioane plus doua, dar platibili in doi ani. Si atunci le-am zis ca mai scad, dar sa dea banii in 10 luni. Adica acum 4 milioane si peste 10 luni 3,8 milioane. Oricum, eu nu voi lua mai putin de 9,8 milioane, sigur nu iau. Eu m-am gandit ca Stanciu joaca la Anderlecht cel putin 50 la suta din meciuri dintr-un sezon", a spus Becali pentru Digi Sport.

Becali considera ca Stanciu va fi vedeta la Anderlecht, formatie la care evolueaza Alexandru Chipciu, fostul jucator al ros-albastrilor. "Cei de la Anderlecht mi-au zis ca n-au dat niciodata 10 milioane pe un jucator, ci doar 4-5. Si m-am interesat si eu, asa e, Stanciu va fi vedeta la Anderlecht. Asa ca nu are cum sa nu joace el 50 la suta din meciuri. Si nu se iau in calcul astea 4-5 meciuri deja jucate, ci din momentul in care pleaca", a adaugat el.

De-a lungul carierei, Stanciu a mai evoluat la Unirea Alba Iulia si FC Vaslui. Steaua l-a achizitionat pe Nicolae Stanciu de la FC Vaslui in schimbul sumei de 1 milion de euro, in martie 2013.

Top 5 transferuri din Liga 1 in strainatate:

1. Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, in 2016): 9,8 milioane euro

2. Vlad Chiriches (de la Steaua la Tottenham, in 2013): 9,5 milioane euro

3. Florin Gardos (de la Steaua la Southampton, in 2014): 6,8 milioane de euro

4. Cristian Sapunaru (de la Rapid la FC Porto, in 2008): 6 milioane euro

5. Bogdan Stancu (de la Steaua la Galatasaray, in 2011): 5,7 milioane euro