Cristiano Ronaldo, fotbalistul in varsta de 31 de ani de la Real Madrid, a fost desemnat de UEFA, in cadrul galei de la Monte Carlo, cel mai bun jucator al Europei in sezonul trecut, potrivit Mediafax.

Cu ocazia tragerii la sorti a grupelor din Liga Campionilor, UEFA a desemnat cel mai bun jucatoar din Europa de sezonul trecut, ce mai buna jucatoare si cel mai frumos gol marcat din sezonul trecut. Portughezul i-a devansat pe francezul Antoine Griezmann si pe galezul Gareth Bale. Ronaldo primise ultima data acest primeiu in 2014.

"A fost probabil cel mai bun sezon din cariera mea. Nu stiu daca pot afrima asta cu certitudine, dar am avut un an extraordinar. Am fost felicitati de toata lumea. Le multumesc tuturor jucatorilor care au fost cu mine pe acest drum. Sunt foarte fericit" a declarat Ronaldo inainte de anuntul oficial. "Evident ca sunt foarte multumit. A fost un sezon incredibil. Sigur ca nu ar fi corect sa nu-i felicit si pe acesti doi formidabili jucatori" a adaugat portughezul dupa ce i-a fost inmanat premiul, in cadrul galei.

Cea mai buna jucatoare din fotbalul european a fost desemnata Ada Hegerberg, legitimata in Franta, Olympique Lyon. Jucatoarea 21 de ani care joaca pe postul de atacant a castigat duelul cu Amandine Henry si Dzesenifer Marozsan. Hegerberg a marcat 54 de goluri in 34 meciuri pentru Lyon, in sezonul trecut.