Manchester City a anuntat, pe site-ul oficial, ca portarul chilian Claudio Bravo, in varsta de 33 de ani, de la FC Barcelona, a semnat un contract valabil pe patru sezoane cu echipa lui Pep Guardiola, informeaza Reuters.

Claudio BravoFoto: mancity.com

"Claudio este un portar fantastic care va aduce un plus in echipa noastra. Este experimentat, are calitati de lider. L-am urmarit si admirat mult timp, iar acum ma bucur ca am reusit sa-l conving sa semeneze cu City", a spus Pep Guardiola, conform site-ului lui City, dupa oficializarea mutarii.

Claudio Bravo a venit la Barcelona in 2014, cand a fost transferat de la Real Sociedad. In cele doua sezoane petrecute pe Camp Nou, chilianul a castigat doua titluri de campion, doua Cupe ale Regelui, doua Supercupe ale Spaniei, un trofeu Champions League, o Supercupa a Europei si un Campionat Mondial al Cluburilor.

Bravo a fost transferat pentru suma initiala de 18 milioane de euro, plus bonusuri in valoare de doua milioane de euro.

"Sunt foarte fericit si mandru ca am semnat cu Manchester City. Stiu ca cei de aici incearca sa construiasca ceva special si sper sa pot lua parte la cat mai multe succese in urmatorii ani. Nu este usor sa lasi un club precum Barcelona, unde am petrecut doi ani fantastici, dar oportunitatea de a lucra cu Pep Guardiola a fost prea tentanta", a spus Bravo.

Bravo, care a castigat cu nationala statului Chile de doua ori consecutiv Copa America (2015, 2016), a devenit al 11-lea transfer realizat in aceasta vara de englezii de la Manchester City.

Portarul Geronimo Rulli, fundasii Pablo Mari si John Stones, mijlocasii Ilkay Gundogan, Nolito, Aleksandar Zinchenko, Aaron Mooy si Marlos Moreno, dar si atacantii Leroy Sane si Gabriel Jesus s-au alaturat clubului englez.