Nationala de fotbal a Braziliei este noua campioana olimpica, dupa ce s-a impus in fata Germaniei cu scorul de 5-4 dupa executarea loviturilor de departajare, in finala din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, disputata pe stadionul Maracana.

Neymar, in lacrimi dupa executarea penaltiuluiFoto: rio2016.com

La finalul celor 90 de minute regulamentare, scorul a fost egal, 1-1. Cu acelasi rezultat s-au terminat si cele doua reprize suplimentare, iar campioana olimpica s-a decis la loviturile de departajare.

Brazilia a castigat cu 5-4, golul victoriei braziliene fiind marcat de Neymar, care a inceput sa planga imediat dupa ce a transformat lovitura care a adus primul titlu olimpic la fotbal pentru Brazilia.

Pentru Brazilia au mai inscris Renato Augusto, Marquinhos, Rafinha si Luan, in timp ce pentru nemti au transformat Ginter, Gnabry, Brandt si Suele, iar Petersen a ratat.

Brazilia si-a luat revansa in fata Germaniei, dupa ce nationala Manschaftului o umilise pe Brazilia in semifinalele Cupei Mondiale din 2014, cand a castigat cu 7-1 la Belo Horizonte.

La Jocurile Olimpice, Brazilia mai are in palmares trei medalii de argint (ultima a fost cu cerita in 2012 la Londra) si doua de bronz, in timp ce Germania are o medalie de bronz (JO de la Seul, 1988).

Nigeria a castigat medaliile de bronz, dupa ce a invins-o pe Honduras cu 3-2 in finala mica a turneului. Au marcat Umar Sadiq (34', 56') si Aminu Umar (49'), respectiv Anthony Lozano (71') si Marcelo Pereira (86').

Au evoluat echipele:

Brazilia: Weverton — Zeca, Rodrigo Caio, Marquinhos, Douglas Santos — Walace, Renato Augusto — Luan, Neymar (capitan), Gabriel Jesus (Rafinha, min.95) — Gabriel Barbosa (Felipe Anderson, min.70). Antrenor: Rogerio Micale

Germania: Timo Horn — Lukas Klostermann, Niklas Suele, Matthias Ginter, Jeremy Toljan — Sven Bender, Lars Bender (Grischa Proemel, min.67) — Serge Gnabry, Max Meyer (capitan), Julan Brandt — Davie Selke (Nils Petersen, min.76). Antrenor: Horst Hrubesch.

Arbitru: Alireza Faghani (Iran)

Rezumatul partidei Brazilia - Germania: