Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Cristian Petre, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a compara campionatul de fotbal din Romania cu un borcan cu muraturi e o jignire mult prea dura, dar a recunoscut ca asistam la un campionat slabit, informeaza Agerpres.

Stadionul Astra GiurgiuFoto: afcastragiurgiu.ro

''E prea mult, e o jignire mult prea dura sa compari acest campionat cu muraturile, pana la urma de ce antrenezi in acest campionat de muraturi. Poti sa fi nemultumit de jucatorii tai, poti sa fi nemultumit de clubul tau, dar nu sa faci asa, comparatii, la general. E clar ca este un campionat slabit, dar ar trebui sa ne oprim aici... Pana la urma echipa aia de muraturi i-a batut cu 2-0 daca stau ma gandesc'', a declarat Cristian Petre.

Si Florin Lovin, mijlocasul Astrei Giurgiu, a completat ca aceasta comparatie a fost mai mult o rabufnire pentru ca trebuie sa schimbam radical fotbalul romanesc.

''Eu cred ca a fost mai mult o rabufnire a faptului ca trebuie la un moment dat sa schimbam ceva radical in fotbalul romanesc, ca altfel nu avem nicio sansa sa ne batem de la egal la egal cu cluburile mari din Europa. E trist pentru ca intr-adevar valoarea campionatului a scazut dramatic, eu am avut norocul sa traiesc perioade si perioade in 16 ani in prima liga si as compara campionatul acum al Ligii I cu Divizia B a anilor 2000 ca si calitate. Asta este parerea mea, nu stiu cati mi-o impartasesc, dar erau niste fotbalisti atunci cand am debutat de mi-era si frica sa intru pe teren, niste monstrii sacri ai fotbalului romanesc'', a incheiat Florin Lovin.

Mentionam faptul ca aceste comentarii au aparut dupa ce Dragos Soptelea, fost mijlocas al echipei Unirea Botosani, a pus un borcan cu castraveti murati pe masa de la care antrenorul echipei FC Botosani, Leo Grozavu, tocmai se pregatea sa isi tina discursul. Ex-fotbalistul ar fi vrut sa arate astfel ce reprezinta fotbalul romanesc dupa ce FC Botosani a fost invinsa acasa cu 2-0 de Steaua, pentru ca apoi Steaua sa piarda cu 0-5 partida disputata pe teren propriu cu Manchester City.