Cluburile din orasul Manchester au "spart banca" in aceasta vara, cheltuind in total o suma exorbitanta pentru transferuri de jucatori, 375 de milioane de euro, transmite News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Recordul pe un jucator l-a stabilit Manchester United, antrenata de Jose Mourinho, prin achizitionarea mijlocasului francez Paul Pogba de la Juventus Torino pentru 105 milioane de euro.

Potrivit gazzetta.it, United i-a mai transferat pe ivorianul Eric Bailly (de la Villarreal, pentru 38 milioane de euro), suedezul Zlatan Ibrahimovici (de la Paris Saint-Germain, gratis) si armeanul Henrik Mkhitarian (de la Borussia Dortmund, 41 de milioane de euro plus 8 milioane commision impresarului).

In total, Mourinho a cheltuit 192 de milioane de euro pe transferuri.

John Stones este cel mai scump transfer efectuat de managerul lui City, Josep Guardiola - 55 de milioane de euro.

"Cetatenii" i-au mai cumparat pe germanul Ilkay Gundogan (Borussia Dortmund, 27 de milioane de euro), spaniolul Nolito (FC Valencia, 18 milioane de euro), ucraineanul Oleksandr Zincenko (FC Ufa, doua milioane de euro), germanul Leroy Sane (Schalke 04, 44 de milioane de euro), columbianul Marlos Moreno (Atletico Nacional, 5,5 milioane de euro) si brazilianul Gabriel Jesus (Palmeiras, 32 de milioane de euro).

Guardiola a cheltuit astfel 183,5 milioane de euro pe toti cei sapte fotbalisti achizitionati in aceasta vara.