Supercupa Europei este pentru al treilea an consecutiv o disputa spaniola, Real Madrid, detinatoarea Ligii Campionilor, urmand sa o intalneasca pe Sevilla, castigatoarea Europa League. Cele doua echipe se vor intalni pe stadionul Lerkendal din Trondheim (Norvegia), de la ora 21:45. Meciul va fi transmis in direct la Pro Tv si Dolce Sport 1 si Live Score pe HotNews.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Real Madrid este cea mai de succes echipa din cadrul Ligii Campionilor, sezonul trecut reusind sa cucereasca al 11-lea trofeu din istorie, dupa ce a castigat cu Atletico Madrid, scor 5-3 la loviturile de departajare. Dupa 120 de minute de joc, scorul a fost 1-1.

De partea cealalta, Sevilla este echipa care detine cele mai multe trofee Europa League, castigand nu mai putin de cinci editii, trei dintre ele fiind castigate in ultimele trei sezoane.

Cele doua echipe s-au intalnit si in 2014 in cadrul aceleiasi competitii. Madrilenii s-au impus atunci cu scorul de 2-0. Sevilla incearca pentru al treilea an consecutiv sa cucereasca Supercupa Europei, anul trecut pierzand in fata Barcelonei, scor 4-5.

Real Madrid nu se va putea baza pe jucatori importanti precum Cristiano Ronaldo, accidentat dupa finala Campionatului European, Benzema sau Gareth Bale. De asemenea, printre absenti se numara Pepe si Toni Kroos, aflati inca in recuperare dupa Euro 2016, Coentrao si Keylor Navas fiind accidentati.

Echipe probabile:

Real Madrid: Casilla – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Modrić, Isco – James Rodríguez, Lucas Vázquez, Morata. Antrenor: Zinedine Zidane

Sevilla: Soria – Ferreira, Pareja, Carriço, Escudero – Kranevitter, Correa, Iborra – Sarabia, Konoplyanka, Vietto. Antrenor: Jorge Sampaoli