Manchester United a oficializat transferul mijlocasului francez Paul Pogba, in schimbul unei sume de 105 milioane de euro, devenind cel mai scump jucator din istoria fotbalului mondial. Pogba a semnat un contract pe cinci ani cu echipa lui Jose Mourinho, cu optiune de prelungire pentru inca un an.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Pe langa cele 105 milioane de euro, Manchester United ii va plati lui Juventus bonusuri in valoare de 5 milioane de euro, in functie de performante.

In varsta de 23 ani, Pogba a efectuat luni vizita medicala la centrul de pregatire al lui United, dupa ce a primit acordul oficialilor lui Juventus. Mijlocasul va purta tricoul cu numarul 6 si va avea un salariu anual de 13,4 milioane de euro.

Francezul revine la Manchester dupa patru ani, el evoluand la formatia engleza intre 2011 si 2012, de unde a plecat ca jucator liber de contract.

"Sunt incantat sa revin la United. E un club special in inima mea si abia astept sa lucrez cu Jose Mourinho. M-am bucurat de timpul petrecut la Juventus, am amintiri fantastice la acel mare club, unde mi-am facut multi prieteni, insa cred ca a sosit timpul sa revin pe Old Trafford. Manchester United e clubul potrivit pentru mine pentru a realiza tot ce mi-am propus in fotbal", a declarat Paul Pogba, potrivit Digi Sport.

Jose Mourinho, antrenorul echipei, s-a declarat incantat de transferul francezului, care a devenit a patra achizitie a verii pentru Manchester, dupa Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan si Eric Bailly.

"Paul este unul dintre cei mai buni jucatori din lume si va fi unul dintre fotbalistii-cheie pentru echipa pe care vreau sa o construiesc aici. Este rapid, puternic, marcheaza goluri si citeste jocul mai bine decat multi jucatori mai in varsta decat el. La 23 de ani are sansa de a fi un om de baza aici multi ani de-acum incolo. E tanar si va continua sa faca progrese. Are sansa de a fi inima acestui club in urmatorul deceniu", a spus Mourinho, potrivit Digi Sport.

In patru ani petrecuti la Juventus, Pogba a jucat 178 de meciuri si a marcat 34 de goluri. Alaturi de gruparea din Torino, francezul a castigat titlul in toate cele patru sezoane, doua Cupe, doua Supercupe ale Italiei si a jucat o finala de Liga Campionilor.

Transferul lui Pogba la United a devenit cel mai scump din istorie, depasindu-l astfel pe cel al galezului Gareth Bale, achizitionat de Real Madrid de la Tottenham Hotspur, in 2013, pentru suma de 85 milioane lire sterline (aproximativ 100 milioane euro).

Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului :

1. Paul Pogba (Franta) — 120 milioane de euro (de la Juventus la Manchester United, 2016)

2. Gareth Bale (Tara Galilor) — 101 milioane de euro (de la Tottenham la Real Madrid, 2013)

3. Cristiano Ronaldo (Portugalia) — 94 milioane de euro (de la Manchester United la Real Madrid, 2009)

4. Gonzalo Higuain (Argentina) — 90 milioane de euro (de la Napoli la Juventus, 2016)

5. Neymar (Brazilia) — 83 milioane de euro (de la Santos la Barcelona, 2013)