Manchester United a invins, duminica, scor 2-1, pe Leicester City, intr-un meci disputat pe stadionul Wembley si a castigat Supercupa Angliei, primul trofeu pentru noul manager al echipei de pe Old Trafford, portughezul Jose Mourinho, transmite Mediafax.

Manchester United a deschis scorul prin Jesse Lingard, care a primit o pasa la mijlocul terenului de la Wayne Rooney, a luat o actiune pe cont propriu, a driblat patru jucatori de la Leicester si l-a invins pe portarul Kasper Schmeichel.

Campioana Angliei a reusit sa restabileasca egalitatea, prin golgheterul Jamie Vardy, care a profitat de o pasa la portar trimisa gresit de belgianul Marouane Felaini. Cu toate acestea, Manchester United a continuat sa atace, iar Zlatan Ibrahimovic, atacantul suedez venit in aceasta vara pe Old Trafford a adus primul trofeu pentru Jose Mourinho, marcand in minutul 83.

Manchester United: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw (Rojo 70'), Carrick (Herrera 61'), Felaini, Lingard (Mata 63'), Rooney (Schneiderlin 87'), Martial (Rashford 70'), Ibrahimovic. Manager: Jose Mourinho.

Leicester: Schmeichel, Simpson (Hernandez 62'), Huth (Ulloa 89'), Morgan, Fuchs (Schlupp 80'), Mahrez, King (Mendy 62'), Drinkwater, Albrighton (Gray 46'), Okazaki (Musa 46'), Vardy. Manager: Claudio Ranieri.

Manchester United este echipa care a jucat cele mai multe finale de Supercupa (30) si a castigat de cele mai multe ori trofeul Community Shiels, respectiv de 21 de ori.