Gazzetta dello Sport a anuntat, vineri, ca Silvio Berlusconi a semnat un acord preliminar pentru cedarea formatiei AC Milan catre un consortiu de investitori chinezi, in frunte cu Yonghong Li.

Silvio Berlusconi a vandut MilanulFoto: captura gazzetta dello sport

Asiaticii vor prelua 99,93% din actiunile formatiei din Seria A, in schimbul a 740 de milioane de euro. In aceasta suma sunt incluse si cele aproximativ 220 de milioane de euro care reprezinta datoriile echipei de pe "San Siro".

Vanzarea definitiva ar urma sa aiba loc pana la finalul anului in curs, dupa cum sustin jurnalistii italieni.

Exista o clauza in contract conform careia chinezii sunt obligati sa investeaza 350 de milioane de euro in urmatorii trei ani,100 de milioane de euro in acest an.

"15 milioane imediat pentru transferuri, iar alte 85 de milioane de euro in urmatoarele 35 de zile (n.r. pana la incheierea perioadei de mercato)" - se precizeaza pe Gazzetta dello Sport.

In trei decenii in care a fost patronul Milanului, Silvio Berlusconi a castigat 28 de trofee: cinci Champions League, cinci Supercupe ale Europei, doua Cupe Intercontinentale, Mondialul cluburilor, opt titluri in Serie A, o Cupa a Italiei si sase Supercupe ale Italiei.

AC Milan nu traveseaza cea mai buna perioada din istorie, gruparea de pe "San Siro" ratand prezenta in cupele europene in ultimele trei sezoane. A incheiat pe locul 8, 10 si 7 in ultimele stagiuni din Serie A.