Steaua nu a avut, vineri, proverbialul noroc de la tragerile la sorti, vicecampioana Romaniei urmand sa intalneasca pe Manchester City in play-off-ul Champions League. "Cetatenii" au luat fiinta in anul 1880, sunt pregatiti din aceasta vara de Pep Guardiola, iar din lot fac parte jucatori precum Joe Hart, Vincent Kompany, Sergio Aguero, Jesus Navas, Kevin De Bruyne sau İlkay Gündoğan.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Mansa tur se va juca pe "Arena Nationala" (16 august), iar returul o saptamana mai tarziu, la Manchester (24 august).

Stadion: "City of Manchester Stadium" - capacitate 47.405 locuri.

Cum ar putea arata echipa standard:

Hart - Sagna, Kompany, Mangala, Clichy - Fernandinho, Gundogan - Navas, De Bruyne, Nolito - Aguero.

"Avem meci cu Chiajna. Este cel mai important pentru noi. Principala mea grija este aceea de a-i face pe baieti sa constientizeze ca meciurile din campionat, care vor urma, sunt deosebit de importante. Vom avea timp și pentru a pune la punct partida cu Manchester City. Sincer, nu mi-am dorit, dar trebuie sa ne jucam sansa. Poate vom avea norocul sa-i prindem la inceput de drum. Dar, nu cred, pentru ca am mai jucat contra lui Guardiola, cand era la Bayern, în Arabia, si pregatea fiecare meci foarte bine. Este o diferenta foarte mare intre cele doua echipe, dar eu gandesc pozitiv. Cred ca avem si noi o sansa si trebuie sa profitam de ea. Acum am motive sa ma bucur de aceasta tragere. Foarte multi oameni spuneau ca avem sanse cu celelalte formatii. Acum va fi o ambitie in plus, o mandrie sa jucam in fata unui astfel de adversar.

Sper ca Arena Naționala sa fie plina, sunt sigur ca fanii ne vor sustine frenetic la meciul cu City. Cel mai probabil vor fi 55.000 de fani in tribune iar atmosfera, una pe masura" - Laurentiu Reghecampf.

"Cine e Guardiola? Nu a castigat niciun trofeu european de cand a plecat de la Barcelona. Nu stiu exact ce lot are Manchester City, dar nu am nicio emotie. Noi oricum eram outsideri si e mai bine aşa. Mai avem nevoie de 3 sau 4 jucatori, iar cu un stadion plin, cu oameni care iubesc Steaua putem face o figura frumoasa" - Helmuth Duckadam, pentru Mediafax.

"Va fi o dubla dificila, Steaua a revenit, se afla din nou la cel mai inalt nivel din Europa si are o multime de jucatori talentati" - Txiki Begiristain, directorul sportiv al lui City, conform site-ului oficial al UEFA.

Ruta non-campioanelor:

Steaua Bucuresti - Manchester City

FC Porto - AS Roma

Ajax - Rostov

Young Boys - Borussia Mönchengladbach

Villarreal - AS Monaco

Ruta campioanelor:

Ludogorets Razgrad - Viktoria Plzen

Celtic Glasgow - Hapoel Beer-Sheva

FC Copenhaga - APOEL Nicosia

Dundalk - Legia Varsovia

Dinamo Zagreb - FC Salzburg

Meciurile din play-off-ul Champions League vor avea loc pe 16/17 august (turul) si 23/24 august (returul). Vor fi zece echipe care vor obtine calificarea in faza grupelor, acolo unde sunt deja se afla 22 de formatii.

Tragerea la sorti a grupelor din Liga Campionilor va avea loc pe 25 august.

Cum au aratat urnele la tragerea la sorti:

Ruta campioanelor

Capi de serie:

Viktoria Plzen - coeficient 44.585

FC Salzburg - 42.520

Celtic - 40.460

APOEL - 35.935

Legia Varsovia - 28.000

Non-capi de serie:

Dinamo Zagreb - 25.775

Ludogorets Razgrad - 25.625

FC Copenhaga - 24.720

Hapoel Beer-Sheva - 4.725

Dundalk - 2.590

Ruta non-campioanelor

Capi de serie:

Manchester City 99.256

Porto - 92.616

Villarreal - 60.142

Ajax - 58.112

Borussia Mönchengladbach - 42.035

Non-capi de serie:

AS Roma - 41.587

Steaua Bucuresti - 36.576

Monaco - 36.549

Young Boys - 24.755

Rostov - 11.716.