Dejan Stefanovic, un membru al FIFPro, sustine ca Jose Mourinho, noul antrenor al echipei Manchester United, "ar trebui sa mearga la inchisoare pentru hartuire", dupa ce l-a exclus din lot pe Bastian Schweinsteiger si l-a trimis sa se antreneze cu echipa secunda a clubului, informeaza BBC, citat de Agerpres.

"Este clar o hartuire. In Slovenia, l-am fi dat in judecata pe Mourinho si am fi cerut cea mai mare pedeapsa: trei ani de inchisoare", a spus Dejan Stefanovic pentru BBC.

Schweinsteger, care s-a retras din nationala Germaniei dupa Euro 2016, a semnat un contract pe trei sezoane cu Manchester United in 2015. A evoluat in 31 de partide din toate competitiile sezonului trecut, dar Mourinho i-a transmis ca trebuie sa-si gaseasca alt club si l-a trimis sa se antreneze cu echipa secunda a lui United.

"Mourinho da un exemplu rau. L-as aduce in fata tribunalului. In cazul nostru, codul penal este destul de clar. Daca este vorba de agresiune sau hartuire, se da pedeapsa cu inchisoarea, cel mult trei ani dupa gratii.

Schweinsteiger ar trebui sa apeleze la Asociatia Fotbalistilor Profesionisti si ar trebui sa depuna o plangere. Toti jucatorii trebuie sa se antreneze cu tehnicienii de la prima echipa in acelasi loc, in acelasi timp cu toti ceilalti coechipieri. Asta ar trebui sa se aplice pentru fiecare club si ar trebui mentionat in regulamentele FIFA", a mai spus Stefanovici, conform sursei citate.

Bastian Schweinsteiger si-a inceput cariera de fotbalist profesionist in 1990, la Oberaudorf, unde a petrecut doua sezoane, iar apoi a ajuns la TSV 1860 Rosenheim. Din 1998 s-a alaturat celor de la Bayern Munchen, club la care a evoluat pana in 2015, cand a fost achizitionat de Manchester United. Noua milioane de euro au platit oficialii de pe Old Trafford in schimbul mijlocasului german.