Echipa Pandurii Targu Jiu a fost eliminata din Europa League la fotbal, dupa ce a fost invinsa de formatia israeliana Maccabi Tel Aviv cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, pe Stadionul Municipal din Netanya, in mansa a doua a turului al treilea preliminar al competitiei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Marian Pleasca (57) a inscris pentru gorjeni, in timp ce Nosa Igiebor (24) si Ezequiel Scarione (80) au marcat pentru Maccabi, care castigase si prima partida, cu scorul de 3-1.

Pandurii paraseste competitia pe care a abordat-o nepregatita, avand in vedere schimbul de garnituri din aceasta vara, cu multe plecari si la fel de multe veniri.

Maccabi si-a demonstrat valoare si s-a calificat fara probleme in play-off-ul competitiei.

Gazdele au avut o prima ocazie la Netanya prin Orlando Sa (10), dar acesta a trimis pe langa Lazar si pe langa poarta. Portarul echipei din Targu Jiu a aparat apoi sutul lui Rikan din mijlocul careului (17), dar a fost invins in min. 24, cand Nosa Igiebor a reluat cu capul din 6 metri, la centrarea lui Medunjanin.

Lazar s-a mai remarcat in minutul 30, la mingea trimisa de Medunjanin, apoi Miha (32) a fost blocat, Orlando Sa (33) a trimis cu capul pe langa tinta, iar sutul lui Dasa (39) a fost retinut de Lazar.

Igiebor a avut doua ocazii mari in debutul reprizei secunde, dupa ce a scapat singur cu Lazar, fiind blocat de goalkeeper (48), iar apoi a reluat alaturi de poarta cu capul (51).

Pandurii a reusit sa egaleze prin fundasul dreapta Pleasca (57), la capatul unei actiuni individuale, dar ultima jumatate de ora a fost dominata categoric de gazde, pe fondul unei caderi fizice a gorjenilor.

Medunjanin (66) a trimis in bara din lovitura libera, apoi Maccabi a avut o dubla ocazie, prin Scarione si Itzhaki (77), blocati de apararea oltenilor. Scarione a marcat al doilea gol al israelienilor (80), cu capul, din centrarea lui Miha, pentru ca echipa din Tel Aviv sa mai rateze doua mari ocazii prin rezerva Ben Basat, pe contraatac, singur cu portarul (83), iar in a doua situatie a reluat in plasa laterala (87).

Elocvent pentru desfasurarea ostilitatilor este raportul suturilor pe poarta oferit de site-ul UEFA, 13-1 pentru gazde.