Portarul Gabor Kiraly, in varsta de 40 de ani, a anuntat, miercuri, ca a decis sa se retraga din echipa nationala a Ungariei. El a declarat ca este un perfectionist, iar la varsta sa nu mai poate avea evolutii la un nivel inalt.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Am dat totul pentru nationala. Sunt un perfectionist si vreau sa am cele mai bune evolutii, dar nu mai este cazul la 40 de ani, mai ales avand in vedere nivelul echipei noastre. Sunt extrem de recunoscator, am primit multa dragoste. Raman fanul nationalei", a declarat Kiraly, conform Digi Sport.

Goalkeeper-ul a devenit primul fotbalist de peste 40 de ani care a jucat la un turneu final european. La 40 de ani si 75 de zile, Kiraly a fost titular in meciul de debut la Euro 2016 al Ungariei, depasind cu aceasta ocazie recordul detinut de fostul international german Lothar Matthaeus, de la EURO 2000, care a disputat ultimele sale meciuri pentru Mannschaft la 39 ani si 3 luni.

Gabor Kiraly a debutat pentru nationala Ungariei in 1998 si a adunat 107 selectii. De-a lungul carierei, Kiraly a evoluat la Szombathelyi Haladas, Hertha, Crystal Palace, West Ham, Aston Villa, Bayer Leverkusen sau Fulham. Din 2015, acesta a revenit la Haladas.

Kiraly este recunoscut pentru purtarea unor pantaloni de trening gri in loc de pantaloni scurti, explicand ca i-au purtat noroc."Jucam in pantaloni lungi inca din 1996 la echipa din orasul natal, Szombathely. Odata i-am bagat la spalat pe cei negri si nu au mai iesit intregi din masina. Am ales unii gri si in urmatoarele 8-9 meciuri nu am primit niciun gol si ne-am salvat de la retrogradare. De atunci nu am mai renuntat la ei si nici nu am de gand", a spus Kiraly, conform Digi Sport.