Steaua si Sparta Praga se vor intalni, astazi, intr-un meci contand pentru mansa a doua a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Partida se va disputa pe Arena Nationala si va incepe la ora 20:45. Meciul va fi transmis in direct la Pro Tv si Live Text pe HotNews.ro. FC Copenhaga si Astra se vor confrunta in aceeasi faza a competitiei, de la ora 20:45, pe stadionul Telia Parken din Copenhaga. Meciul va fi transmis in direct la TVR 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Steaua vs Sparta Praga

Dupa 1-1 in tur, in Cehia, Steaua porneste cu prima sansa la calificarea in play-off-ul competitiei. Cehii au deschis scorul prin Sural, in minutul 35, iar Stanciu a marcat golul egalizator in minutul 75, cu o executie superba din lovitura libera.

Pe langa meciul tur, cele doua echipe s-au mai intalnit intr-un meci amical, anul trecut. Steaua s-a impus atunci cu 3-0.

Sparta Praga a debutat, sambata, in campionat, castigand cu Slovacko, pe teren propriu, scor 3-2. Steaua a inceput si ea cu dreptul noul sezon, dupa 3-1 cu Viitorul, in deplasare.

Praghezii incearca pentru al treilea sezon consecutiv accederea in grupele Champions League, dupa ce in 2014 a fost eliminata in turul 3 preliminar de Malmo (Suedia), iar anul trecut au fost invinsi de CSKA Moscova, in aceeasi faza a competitiei.

Dupa eliminarea din Liga Campionilor, Sparta Praga a reusit calificarea in grupele Europa League, dupa ce au trecut de FC Thun (Elvetia). Praghezii au avut un parcurs excelent, ajungand pana in sferturile competitiei, unde au fost eliminati de Villarreal.

De cealalta parte, Steaua a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor atat in 2014, cand a fost eliminata in play-off de Ludogoretz, cat si in 2015, cand a fost invinsa de Partizan Belgrad, in turul 3 preliminar.

Echipe probabile:

Steaua: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic - Achim, Pintilii, N. Stanciu - Adi Popa, Golubovic, Hamroun

Sparta Praga: Bicik - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Dockal, Frydek, Cermak, Konate - Sural, Lafata

Meciul va fi condus la centru de olandezul Danny Makkelie. Acesta va fi ajutat de asistentii Mario Diks și Hessel Stegstra, in timp ce rezerva va fi Kevin Lom. Observator pentru arbitri va fi germanul Eugen Strigel.

FC Copenhaga vs Astra Giurgiu

In meciul tur, Astra a remizat, pe teren propriu, scor 1-1, la debutul in Champions League, si porneste cu sansa a doua la calificarea in play-off-ul competitiei. Giurgiuvenii au deschis scorul in minutul 7, prin Teixeira, iar Copenhaga a egalat prin Delaney, in minutul 64.

FC Copenhaga s-a calificat ultima data in grupele Ligii Campionilor in urma cu trei ani. In 2011, danezii au ajuns pana in optimile Champions League.

Anul trecut, FC Copenhaga a trecut in turul II preliminar al Europa League de galezii de la Newtown, dar au fost eliminati in turul III de cehii de la FK Jablonec.

Astra este la al patrulea sezon consecutiv in cupele europene, dar la primul in Liga Campionilor. In Europa League, Astra a debutat in sezonul 2013-2014. Cele mai mari performante au fost eliminarile Olympique Lyon sau West Ham United. Anul trecut, giurgiuvenii au trecut in preliminarii de Inverness CT (1-0 si 0-0) si West Ham United (2-2 si 2-1), dar a fost eliminata de AZ Alkmaar (3-2 si 0-2), in play-off-ul Europa League.

Echipe probabile:

Copenhaga: Olsen – Ankersen, Johansson, Jorgensen, Augustinsson – Kusk, Delaney, Kvist, Jensen – Santander, Pavlovic

Astra Giurgiu: Silviu Lung jr. – Vangjeli, Săpunaru, Fabricio, Junior Morais – Takayuki, Boubacar - Teixeira, Lovin, De Amorim – Boudjemaa

Partida va fi condusa la centru de israelianul Liran Liany, care va fi ajutat de asistentii David Elias Biton si Mahmud Mahagna. Arbitrul de rezerva va fi Eli Hacmon. Observator de arbitri va fi croatul Vlado Svilokos.