​​Federatia de Fotbal din Argentina a anuntat ca Edgardo Bauza, in varsta de 58 de ani, va prelua postul de selectioner al echipei nationale, ramas liber dupa demisia lui Gerardo Martino.

Edgardo BauzaFoto: saopaulofc.net

Armando Perez, presedintele federatiei, a confirmat numirea lui Bauza in postura de selectioner si spune ca acesta a fost ales dintr-o lista care continea mai multe nume. "Bauza a fost ales dintre mai multi candidati. Vineri va fi in Argentina si vom discuta despre staff-ul sau si despre celelalte probleme", a declarat Perez, conform Digi Sport.

Fostul selectioner Gerardo Martino si-a dat demisia la finalul editiei din 2016 de la Copa America, unde Argentina a pierdut finala in fata reprezentativei din Chile, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare.

Edgardo Bauza a antrenat ultima data pe Sao Paulo, echipa cu care semnase in decembrie 2015. Tehnicianul argentinian si-a inceput cariera de antrenor in 1998 si a condus 8 echipe de atunci. In afara de Sao Paulo, Bauza le-a mai pregatit pe Rosario Central, Velez Sarsfield, Colon, Sporting Cristal, LDU Quito, Al Nassr Riyadh si San Lorenzo.

In cariera sa, Bauza a castigat de doua ori Copa Libertadores, cu San Lorenzo in 2014 si cu LDU Quito in 2008.

Ca jucator, Bauza si-a petrecut cel mai mult timp din cariera la Rosario Central, din 1977 pana in 1982, unde a evoluat in 310 partide si a marcat 80 de goluri, cucerind si doua titluri de campion. In 1983, argentinianul s-a transferat la Atletico Junior, unde a jucat doi ani. Apoi a ajuns la Independiente, dar a avut doar 7 aparitii. In 1986 s-a intors la Rosario Central si a ramas pana in 1989, iar apoi a evoluat pentru Veracruz (1990-1991).