FC Viitorul a fost umilita la primul meci din istorie in Europa League, scor 0-5 cu formatia belgiana KAA Gent, in prima mansa a turului trei preliminar al competitiei. Viitorul a pierdut orice sansa pentru calificare, dar Gheorghe Hagi nu a fost deranjat de acest rezultat, declarand ca a fost un meci frumos, cu multe goluri.

Gica HagiFoto: academiahagi.tv

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al celor de la Viitorul, a declarat, dupa esecul cu Gent, ca scorul nu a fost prea dur si considera ca astfel de momente pot ajuta o echipa sa creasca pe viitor.

"Lucrul bun cu care ramanem este ca nu am stat sa ne aparam, am iesit la joc, si am incercat sa jucam fotbal. Pentru noi e un test foarte bun, din care trebuie sa invatam, pentru ca avem multi jucatori tineri.

Facem o analiza, vedem ce s-a gresit si mergem mai departe, ne-am asumat riscuri in fata unei echipe bune si pragmatice, care a stiut sa exploateze fiecare moment important. Scorul nu este prea dur, dar daca stii sa folosesti astfel de momente, poti sa cresti pe viitor.

A fost un meci frumos, cu multe goluri. Ne-am creat si noi ocazii in prima repriza, cand jocul a fost echilibrat, dar am primit doua goluri din faze fixe si pe urma era normal ca echipa sa acuze socul", a spus Gheorghe Hagi, potrivit Digi Sport.

Brandan nu a fost folosit in meciul cu Gent, iar Hagi a explicat alegerea facuta: "Brandan a avut niste probleme, nu era 100% refacut si nu am vrut sa-l folosim pentru a nu risca o accidentare", a adaugat Hagi.

Hagi a glumit la final: "Am vrut sa contribuim si noi la meciul 100 al antrenorului advers", a mai spus Hagi, aluzie la faptul ca Hein Vanhaezebrouck, antrenorul belgienilor, a bifat partida cu numarul 100.

Meciul retur dintre Viitorul si Gent se va juca la Ovidiu, pe 4 august.