Mijlocasul Paul Anton va fi imprumutat timp de un sezon, cu optiune de cumparare, la Getafe, gruparea retrogradata din La Liga la finalul sezonului precedent, transmite GSP.

Paul AntonFoto: Fc Dinamo

In varsta de 25 de ani, Paul Anton a venit gratis la Dinamo, in toamna anului trecut, de la Pandurii. Pentru Dinamo, mijlocasul a jucat 32 de partide (24 in Liga 1, 4 in Cupa Romaniei si 4 in Cupa Ligii) si a inscris doua goluri. Anton a fost si capitanul echipei din Stefan cel Mare. In acest sezon, Anton a fost titular in singurul meci jucat de Dinamo, 4-1 cu campioana Astra Giurgiu.

La Getafe au mai jucat si Gica Craioveanu, Cosmin Contra si Ciprian Marica. In sezonul 2014-2015, gruparea spaniola a fost antrenata de Cosmin Contra. In prezent, antrenorul echipei este Juan Esnaider.

Potrivit GSP, Dinamo trebuie sa primeasca acum 200.000 de euro, iar daca Getafe il va cumpara definitiv, "cainii" vor mai incasa 700.000. Anton ar urma sa aiba un salariu de 45.000 de euro lunar.

Getafe a retrogradat in sezonul trecut din La Liga, dupa ce a incheiat pe locul 19, cu 36 de puncte.

"Ma duc cu ganduri mari, e o sansa unica in viata. Multumesc conducerii ca m-a inteles. Sper sa promovam ca sa ne putem lupta cu Ronaldo si Messi. Sunt foarte bucuros, e greu sa-mi gasesc cuvintele. E ceva fantastic. Totul a decurs atat de rapid. Sper ca Dinamo va lua campionatul si fara mine.

E o trupa solida aici. Cred ca e un pas mare in cariera mea. Campionatul meu preferat e Italia, dar ca o gluma, ma multumesc si cu Spania. Eu cred ca a doua liga spaniola este de un nivel ridicat. Normal ca imi doresc sa raman in ochii selectionerului, dar trebuie sa demonstrez ca merit sa fiu acolo.

Am muncit ca sa ajung aici si vreau sa merg pe aceeasi linie. Multumesc suporterilor lui Dinamo care mi-au dat incredere meci de meci si m-au facut sa ma simt atat de bine", a declarat Paul Anton, conform GSP.

Mutarea lui Anton a fost anuntata oficial pe pagina clubului.