Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a vorbit, intr-o conferinta de presa, despre situatia Rapidului, precizand ca Liga Profesionista de Fotbal nu isi asuma responsabilitatea in acest caz si a cerut Comisiei de Disciplina a FRF sa decida daca Rapid poate evolua in editia 2016-2017 a Ligii 1.

Razvan BurleanuFoto: AGERPRES

Echipa Rapid a reusit promovarea in Liga 1, la finalul sezonului trecut, dupa un an petrecut in esalonul secund, dar apoi a intrat in faliment. Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru data de 24 august judecarea dosarului privind falimentul Rapidului, iar Liga Profesionista de Fotbal a decis, joi, ca in locul Rapidului va evolua in editia viitoare a Ligii 1 echipa ACS Poli Timisoara, care retrogradase la finalul editiei precendente.

La cateva ore dupa ce a decis ca ACS Poli Timisoara va juca in Liga 1, LPF a anuntat ca cei de la Rapid au depus noi documente care le-ar da dreptul sa evolueze in prima liga. Prin urmare, sefii LPF au cerut Comisiei de Disciplina a FRF sa decida care dintre Rapid si ACS Poli Timisoara are drept de joc in urmatorul sezon.

"Nici eu nu stiu cine va juca in Liga I. Ma asteptam sa aflu aseara din conferinta LPF ca Rapid, Timisoara sau Arad va evolua in Liga I. Luni se intruneste Comisia de Disciplina. Ea va lua o decizie, eu nu o sa ma antepronunt, adica sa spun cine merita sa joace in Liga I", a spus Burleanu, conform Agerpres.

Luni, Comisia de Disciplina poate sa se pronunte in privinta echipei care va evolua in Liga 1(Rapid sau ACS Poli), dar poate, de asemenea, sa trimita cazul inapoi la LPF.

"Comisia poate sa intoarca la Liga cazul si sa spuna ca e o decizie de for organizator. Dar ma intreb daca se stia ca se va ajunge in aceasta situatie, pentru ca ma gandesc ca e ceva putred la Liga in ceea ce priveste aceasta situatie, de ce nu s-a sesizat cu o luna in urma Comisia de Disciplina in aceasta fuga de responsabilitate, pentru ca din punctul meu de vedere este o fuga de responsabilitate. Iar azi cu siguranta aveam epuizata si calea de atac, si TAS-ul, si stiam care dintre echipe incepe campionatul.

In momentul in care declansezi o astfel de procedura mergi la Comisia de Disciplina, la Recurs si apoi la TAS. Din punct de vedere al timpului ai nevoie de zile, pentru ca nu poti sa aduni cele trei instante intr-o camera si sa hotarasca. Eu i-am intrebat pe cei de la LPF cand iau o decizie privind echipa care va juca, dupa prima instanta sau cand? Pentru ca in mod normal o decizie se ia dupa o hotarare definitiva", a declarat Razvan Burleanu.

Razvan Burleanu a precizat ca va fi modificat regulamentul pentru a se introduce prevederi clare privind cluburile in faliment sau in insolventa.

"Regulamentul de azi nu prevede nimic referitor la faliment, asa cum nu prevede nici despre insolventa. Noi am sustinut inca de acum un an ca nu au ce cauta in Liga I cluburile in insolventa, pentru ca este o viciere a competitiei. Dar atunci reprezentantii Ligii au fost sustinatorii cluburilor aflate in insolventa. In perioada imediat urmatoare vom reglementa aceste lucruri. Dar nu e usor, pentru ca e nevoie de modificarea cadrului normativ, ca sa nu se trezim intr-o situatie asemanatoare cazului Universitatea Craiova.

FRF exclude un club in insolventa, dar el intra sub protectia statului. Si astfel ai mari dificultati in a lua decizii. Asa e si cu un club in faliment, pana nu ai o decizie a administratorului judiciar nu ai posibilitatea de a interveni. Dar noi, FRF, de acum inainte vom sustine excluderea cluburilor aflate in insolventa. Sunt decizii dure, dar mi le asum. Am facut greseli in acesti doi ani, nu am vrut sa fiu un tip conflictual, dar mi-am dat seama ca a venit timpul sa luam decizii dure care pot salva fotbalul pentru 3-4 ani", a mai adaugat Razvan Burleanu.