Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a anuntat ca va propune in Comitetul Executiv al FRF modificarea regulamentului, astfel ca echipele care se vor afla in insolventa, din sezonul viitor, nu vor mai putea participa in Liga 1.

Liga 1Foto: lpf.ro

Secretarul general al LPF, Justin Stefan, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca trebuie modificat regulamentul actual pentru a evita alte situatii precum cea a clubului Rapid care nu mai poate evolua in Liga 1 din cauza unei hotarari de intrare in faliment dictata de Tribunalul Bucuresti.

''Pe viitor trebuie sa modificam regulamentele FRF, adica sa analizam daca poti participa la Liga I cand ai datorii catre jucatori, antrenori, stat sau daca intri in insolventa. Trebuie modificat regulamentul pentru ca un club, daca intra in insolventa, sa nu participe in Liga I. Trebuie sa analizam. Si alte tari au regulamente in acest sens, adica intri in insolventa nu ai ce cauta in Liga I. Am crezut ca prin aceasta insolventa se pot rezolva problemele economice ale unui club, insa faptele nu ne-au dat dreptate'', a declarat secretarul general Justin Stefan, conform Agerpres.

Justin Stefan a precizat ca le-a comunicat oficialilor FRF aceasta decizie: ''Am si avut o discutie cu reprezentantii FRF in care am subliniat necesitatea gasirii unei solutii. Din perspectiva noastra este o greseala sa nu mai evaluam datoriile la stat (n.r. — la licentiere)."

Doua echipe aflate in insolventa, CFR Cluj si ASA Targu Mures, vor evolua in editia 2016/2017 a Ligii 1.