"Sufleteste o sa fiu mereu la Steaua, dar profesional, ca jucator cel putin, perioada Steaua din viata mea s-a incheiat acum!", a declarat Chipciu pentru site-ul Stelei, dupa ce s-a transferat oficial la vicecampioana Belgiei la fotbal, Anderlecht Bruxelles, anunta Agerpres.

Alexandru ChipciuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

El le-a multumit "tuturor celor care au fost alaturi de mine in aceasta perioada si care m-au ajutat sa devin omul de acum. Sotiei mele, familiei, antrenorilor Stelei, colegilor, oamenilor din club, impresarilor mei de la Becali Sport, patronului echipei si, nu in ultimul rand, omului care a insemnat cel mai mult pentru mine la Steaua si care m-a ajutat cel mai mult in cariera, MM Stoica!".

"Pentru mine, Steaua a fost visul unui copil devenit realitate la varsta de 22 de ani! Cu siguranta, la capitolul amintiri frumoase pot incadra cele trei titluri castigate consecutiv, de o maniera categorica (chiar daca am avut emotii cu ASA in sezonul 2014-2015, sa nu uitam ca in tur aveam 11-12 puncte avans), dupa 7 ani de pauza, meciurile din UEFA Europa League si UEFA Champions League si, nu in ultimul rand, multiplele victorii contra celor de la Dinamo", a spus Chipciu.

Despre transferul la Anderlecht, el a afirmat: "Plec motivat si entuziast, deoarece este o noua provocare pentru mine si chiar aveam nevoie de asa ceva".

Chipciu si-a inceput cariera la FC Brasov, iar din 2012 juca la Steaua, pentru care a marcat 24 de goluri in 116 meciuri. Are 3 goluri marcate si 23 de selectii la echipa nationala.