Christoph Daum, noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, a declarat joi seara că problema sa cu drogurile din anul 2000 reprezintă "o greșeală" din care a învățat, precizând că acum este credibil în ceea ce face, potrivitAgerpres.

"Cred că despre tema aceasta s-a spus totul, au trecut 20 de ani de atunci. După aceste întâmplări am avut cea mai de succes perioadă a carierei mele de antrenor, am doi copii minunați de care sunt mândru, am o familie minunată. O greșeală este greșeală atunci când e repetată. Am învățat din ea și am ieșit întărit și de aceea nici nu mai trebuie să dau explicații. Cei mai mulți care m-au văzut în ultimii 17 ani pot să judece singuri și să spună că sunt de încredere și sunt credibil în ceea ce spun și fac. Eu nu am fost lipsit de greșeală. Mi-am recunoscut greșeala și am învățat din ea", a spus Daum la conferința de presă care a avut loc la Arena Națională din Capitală.

În anul 2000, când era antrenor la Bayer Leverkusen, Christoph Daum a fost nominalizat drept unul dintre candidații pentru funcția de selecționer al echipei naționale a Germaniei, însă la scurt timp în presă au apărut informații despre faptul că el consuma cocaină. Ulterior, Daum a recunoscut problema sa cu drogurile, iar postul de selecționer al Germaniei a fost ocupat de Rudi Voeller. Scandalul legat de droguri i-a adus nu numai demiterea de la Bayer Leverkusen, dar l-a pus în situația de a nu mai fi acceptat pentru o perioadă de niciun club din Germania.