Germanul Christoph Daum a sosit astazi in Romania pentru a semna contractul cu Federatia Romana de Fotbal, iar Mircea Lucescu si finantatorul lui Dinamo, Ionut Negoita, considera ca numirea in postul de selectioner a germanului este o alegere buna facuta de presedintele Razvan Burleanu, informeaza Mediafax.

Christoph DaumFoto: Fenerbahce.org

Criticata de multi, decizia luata de Razvan Burleanu este considerata potrivita de Mircea Lucescu, actualul tehnician al lui Zenit Sankt Petersburg. Tehnicianul roman il cunoaste pe Christoph Daum din perioada in care ambii antrenau in Turcia si crede ca germanul este la varsta potrivita pentru a ocupa functia de selectioner.

"E un antrenor cu foarte multa experienta. In perioada in care eram eu in Turcia antrena si el acolo. E un antrenor care a obtinut multe succese. Cred ca e la varsta la care poate sa fie selectioner. E un antrenor respectat pentru seriozitatea cu care a antrenat echipele in campionate importante. Eu sunt convins ca poate sa treaca peste faptul ca n-a mai antrenat doi ani. Dar acum depinde si de ce n-a mai antrenat. Unii antrenori au nevoie de pauze in cariera de antrenor. Eu am trecut de la una la alta, am incercat sa raman in lumea fotbalului fara pauza. Mi-a fost teama sa nu ma obisnuiesc cu lenea. Dar nu toti au acelasi tip de temperament sau aceasta putere de a o lua mereu de la capat. Doi ani si jumatate de pauza n-ar conta foarte mult pentru un antrenor cu experienta", a declarat Lucescu la Dolce Sport.

Mircea Lucescu a spus, de asemenea, ca pauza de peste doi ani luata de Daum dupa ce a antrenat-o pe Bursaspor nu va reprezenta neaparat un dezavantaj pentru acesta. Federatia Romana de Fotbal va prezenta, cel mai probabil, joi, viitorul selectioner al Romaniei.