​Dupa ce a reusit sa o elimine pe Belgia, una dintre favoritele competitiei, Tara Galilor se va duela cu Portugalia pentru un loc in finala Euro 2016. Partida se va disputa de la ora 22:00, pe Stade des Lumieres din Lyon. Meciul va fi transmis in direct la Dolce Sport si Pro Tv si Live Text pe HotNews.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Portugalia a ajuns in semifinale fara sa castige niciun meci in 90 de minute. In faza grupelor, portughezii au obtinut doar trei remize si s-au calificat de pe locul trei in Grupa F, cu 3 puncte. In primul meci, Portugalia a terminat la egalitate, scor 1-1, cu debutanta Islanda. In etapa a doua, portughezii au remizat cu Austria, scor 0-0, iar in ultima partida cu Ungaria, scorul a fost 3-3.

In optimi, lusitanii au avut nevoie de mai mult de 90 de minute pentru a obtine calificarea. Quaresma (117') a marcat golul decisiv in disputa cu Croatia, dupa 0-0 la finalul timpului regulamentar.

Echipa lui Fernando Santos s-a calificat in semifinalele Euro 2016 dupa ce s-a impus in fata reprezentativei Poloniei la loviturile de departajare, scor 5-3. La finalul celor 90 de minute regulamentare, scorul a fost egal, 1-1. Lewandowski (2') a marcat pentru Polonia, iar portughezii au egalat in minutul 33 prin Renato Sanches.

Tara Galilor este surpriza semifinalelor de la Euro 2016, dupa ce a eliminat-o in sferturi pe nationala Belgiei, scor 3-1. In optimi, galezii au castigat cu 1-0, dupa ce Irlanda de Nord a inscris in propria poarta.

In faza grupelor, Tara Galilor a terminat pe primul loc Grupa B, cu 6 puncte. Echipa lui Chris Coleman a castigat primele doua partide cu Austria (2-1) si Rusia (3-0) si a fost invinsa in ultimul meci de Anglia, scor 1-2.

Portugalia si Tara Galilor s-au mai intalnit doar de trei ori pana acum, fiind 2 victorii pentru portughezi si o victorie pentru galezi. Golaveraj: 7-4 pentru Portugalia.

Arbitrul desemnat pentru aceasta semifinala este suedezul Jonas Eriksson.

Echipe probabile:

Portugalia: Rui Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Eliseu – Joao Mario, Renato, Carvalho, Adrien – Nani, Ronaldo. Antrenor: Fernando Santos

Tara Galilor: Hennessey – Chester, Williams, Davies – Gunter, Allen, Ledley, Collins, Taylor – Bale – Robson-Kanu. Antrenor: Chris Coleman