Portughezul Jose Mourinho a fost prezentat oficial marti ca antrenor al echipei engleze de fotbal Manchester United, precizand cu aceasta ocazie ca va infrunta "cu multa motivatie o provocare care a venit in momentul potrivit" al carierei sale, anunta Agerpres.

Jose MourinhoFoto: manutd.com

"Stiu ceea ce se asteapta de la mine. Cunosc istoria clubului si ceea ce suporterii doresc de la mine. Cred ca este o provocare care a venit in momentul potrivit al carierei mele. Ma simt pregatit si am foarte multa motivatie", a declarat Mourinho cu aceasta ocazie.

Tehnicianul portughez, in varsta de 55 ani, care a mai pregatit in cursul carierei sale echipele Chelsea Londra, Real Madrid si Inter Milano, a tinut sa precizeze ca nu doreste ca noii sai elevi sa creada ca un loc mai bun decat cel ocupat de Manchester United in sezonul trecut (5) va fi suficient.

"Pentru fanii lui United, timp de multi ani, succesul a fost ceva obisnuit. Doresc sa dam uitarii ultimii trei ani. Vreau totul. Vreau sa castig meciuri, vreau sa jucam bine, vreau sa marcam goluri. Nu doresc sa primim goluri. Vreau totul", a adaugat The Special One, care a reusit o prima lovitura prin aducerea pe Old Trafford a cunoscutului atacant suedez Zlatan Ibrahimovic, aflat la final de contract cu Paris Saint-Germain.

Primul joc al lui Mourinho in calitate de antrenor al lui Manchester United va fi un amical cu germanii de la Borussia Dortmund, in cadrul turneului estival International Champions Cup, programat in orasul chinez Shanghai, pe 22 iunie.

Manchester United va debuta in noua editie a campionatului Angliei pe 13 august, cand va juca in deplasare cu formatia Bournemouth.